Dubrovačka jela i vina dubrovačko-neretvanske regije oduševila su goste ekskluzivne večere koju je kreirao chef Saša Računica, a koja se u studenom 2018. održala u Trevisu, kada su se premijerno predstavila dubrovačka gastronomija i vina u sklopu vinskog festivala „Vini da terre estreme“. „Treviso je počašćen što je ugostio Dubrovnik“ izjavio je tada novinarima gradonačelnik Mario Conte te dodao da njegov grad cijeni izvrsnost dubrovačke eno-gastronomije. Slijedom te večere, organizirane u suradnji s gourmet festivalom Taste the Mediterranean, vinari festivala Dubrovnik FestiWine pozvani su da predstave svoja vina na talijanskom festivalu „Vini da terre estreme“ uz vođena kušanja i radionicu.
Na festivalu će sudjelovati vinarije Skaramuča i Marlais s Pelješca, Rizman i Volarević iz Komarne te Karaman iz Konavala. Osim što će izlagati vina i predstaviti ih na radionici, naši će vinari imati mogućnost nazočiti radionicama s talijanskim vinima te upoznati druge vinare i čuti njihova iskustva u proizvodnji, marketingu i prodaji. Projekt „Dubrovnik u Trevisu“ je realiziran zahvaljujući povjerenju i partnerskoj potpori Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, HGK- Županijske komore Dubrovnik i hotelske grupacije „Jadranski luksuzni hoteli“.
Nakon povratka iz Italije, 6. Dubrovnik FestiWine poziva ugostitelje, hoteliere i sve vinske profesionalce da nam se priključe na B2B susretu 8.02.2019. od 11-15h, na Sunset Beach Uvali Lapad, na kojemu će moći kušati mlada i nova vina te već sada početi smišljati vinske karte za sezonu.