Dubrovnik plovi u intonaciji okuplja neke od ponajboljih dubrovačkih glazbenika

232

U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara bit će održan koncert dubrovačkih glazbenika pod naslovom Dubrovnik plovi u intonaciji u nedjelju, 19. kolovoza u 21.30 u atriju Kneževa dvora, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. Neki od ponajboljih dubrovačkih glazbenika koji će nastupiti na ovom koncertu su: Dubravka Šeparović Mušović, Đive Franetović Kušelj, Ivo Tikvica, Maroje Brčić, Eva Šulić, Šimun Končić, Denis Ajduković, Karmen Pervitić, Filip Merčep, Lovro Merčep, Vanda Đanić, Vedran Kocelj, Marin Maras, Đana Kahriman, Toni Kursar i Matija Novaković.

Dubrovački glazbenici ovom prigodom izvest će Narodne pjesme Luciana Beria, Brandenburški koncert br. 2 Johanna Sebastiana Bacha i Septet za klarinet, rog, fagot, violinu, violu, violončelo i kontrabas u Es-duru Ludwiga van Beethovena. Programom ovog koncerta ostvaruje se odmak od tradicionalnih instrumentalnih sastava poput dua klavira i violine, gudačkih kvarteta ili puhačkih kvinteta, te će publika moći poslušati djela trojice skladatelja iz različitih razdoblja (20. stoljeća, romantike i baroka) koja su u svoje vrijeme donijela svježe i neobične spojeve instrumenata te time otvorila vrata novim kombinacijama muziciranja, a time i izražajnim mogućnostima glazbe.

Ulaznice za koncert Dubrovnik plovi u intonaciji su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr. Uz kupnju ulaznica online Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kn donosi voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. Ulaznice su dostupne i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21.30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30%. Upite vezane za kupnju ulaznica i rezervacije zaprima Ured prodaje na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonske brojeve 020/ 326 107 te 095 323 2050.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *