ĐURO CAPOR: Pozivam građane da na izborima pokažu što misle o onima za kojima se vuku pravosudne afere i koji prijete novinarima!

429

Đuro Capor, kandidat stranke Srđ je Grad na današnjoj konferenciji za novinare na temu”Tko prijeti dubrovačkim medijima?”, osvrnuo se na emisiju u kojoj je gostovao na Libertas televiziji i sučelio se sa kandidatom platforme Dubrovnik-naš grad, Androm Vlahušićem.

-Ovih dana slušali smo od Hrvatskog novinarskog društva u kakvim problemima se nalaze mediji u Hrvatskoj, pogotovo lokalni, koji trpe različite pritiske od lokalnih moćnika i kako se broj tužbi koji dolaze pred novinare neprestano povećava i jako otežava njihov rad, uvodno je rekao Capor.

-Ono čemu sam svjedočio 28. travnja, prilikom sučeljavanja na Libertas televiziji  u emisiji Duel u kojoj sam se sučelio s kandidatom za gradonačelnika, Androm Vlahušićem, spadalo je upravo u tu kategoriju prijetnji novinarima. Naime, prilikom sučeljavanja sam govorio o problemima koje je imao g. Vlahušić i procesima koji su u tijeku i o nekim aferama u kojima je sudjelovao. Na kraju te emisije Vlahušić je zaprijetio uredniku emisije kako će mu se obratiti njegovi odvjetnici ukoliko emisija bude emitirana. Mi u Srđ je Grad smo uvijek govorili da osobe za kojima se vuku pravosudne afere i repovi ne bi trebali sudjelovati u političkom životu, a pogotovo ne kandidirati se na mjesta na kojima su već počinili prekršaj. Smatramo problematičnim da se u Dubrovniku takve stvari odvijaju, gdje imamo dvojicu kandidata sa sličnom povijesti bolesti. To što je netko u potpunosti rehabilitiran i može donijeti potvrdu o nekažnjavanju ne znači da je njegov prekršaj ili afera koja se za njim kotrlja nešto što je tabu tema. Hoćemo li ukloniti sve članke iz medija o aferi Šipan? Taj se mehanizam koristi za ušutkavanje političkih protivnika. To je opstruiranje demokratskog procesa.

Svatko tko se kandidirao za neku funkciju podložan je kritici svojih djela i postupaka, kazao je danas na Stradunu Đuro Capor.

-Njihova djela ili nedjela moraju biti u interesu javnosti. Nadam se kako će se emisija održati, to je bila godišnjica referenduma, kad je gradonačelnički kandidat, koji ima problema s opstrukcijom javnih interesa, kada je građanima preporučio s mjesta gradonačelnika da ne izlaze na referendum nego ostanu doma i ne glasaju. Opstruiranje političkih procesa i prijetnje novinarima se ne smiju događati nigdje, a kamoli u Dubrovniku! Pozivam građane da izađu na izbore i pokažu što misle o onim kandidatima i političkim opcijama za kojima se vuku pravosudne afere i ušutkavaju opoziciju i prijete novinarima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *