DUSTRA: Nakon 16.5. sport će dobiti status kakav i zaslužuje!

642

Na jučerašnjoj Sjednici gradskog vijeća Željko Raguž, vijećnik DUSTRA-e  nije prihvatio tekst Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama u kulturi kojima je osnivač Grad Dubrovnik. “Nevjerojatno je da ukupno za plaće, klubove, igrače imamo 20 milijuna kuna, a za kulturu 140 milijuna kuna. Nisam ja protiv kulture. Mi smo Grad kulture i ona je potrebna, ali je li takav odnos pravedan. ” – kazao je ovom prilikom Raguž.

Danas su na stranicama DUSTRE sve i ilustrirali.

“Na sjednici Gradskog vijeća opet smo istupali po pitanju koje se vječno ponavlja. Omjer sporta i kulture na području Grada Dubrovnika je 7 na prema 1 za kulturu. U brojevima to izgleda ovako, 140 milijuna kuna za kulturu u odnosu na 20 milijuna kuna za sport. Mi jesmo grad kulture i to uvijek ističemo, ali zar nismo i grad sporta? U nikad težim vremenima pandemije vijećnici su izglasali dodatna primanja za kulturnjake, a vijećnici Dustra-e su bili jedni od rijetkih koji nisu htjeli sudjelovat u toj predstavi. Nakon 16.5. sport će dobiti status kakav i zaslužuje.”

https://dulist.hr/raguz-o-kolektivnom-ugovoru-kulturnjaka-nisam-za-to-da-nekoga-stitimo-kao-lickog-medvjeda-dok-su-poduz…

Objavljuje DUSTRAUtorak, 30. ožujka 2021.

 

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *