Dva prva mjesta osvojili učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik na regionalnom natjecanju WorldSkills Croatia

1156

Od 16. do 17. ožujka 2022. na sajmu Gast u Spaladium Areni u Splitu održano je Regionalno natjecanje WoldSkills Croatia u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Split.

Regionalno natjecanje održalo se kao priprema za WorldSkills Croatia državno natjecanje učenika strukovnih škola koje će se održati u svibnju 2022. godine u Zagrebu.

WorldSkills Croatia dio je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i najveće je strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe čiji je cilj promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja i poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, natjecali su se znanjima i vještinama u disciplinama Poslovanje recepcije hotela, Poslovanje turističke agencije, Kuharstvo, Slastičarstvo i Ugostiteljsko posluživanje.

Intenzivne pripreme učenika uz vodstvo njihovih mentora napravile su dobar temelj za natjecanje.

Time nimalo ne iznenađuju sjajni rezultati naših učenika koji su po završetku dvodnevnog natjecanja osvojili čak dva prva mjesta u disciplini Poslovanje recepcije hotela, učenica Marijana Đuka, mentor Ivan Udženija i disciplini Poslovanje turističke agencije, učenica Ivana Menalo, mentor Nikša Grabovac.

Svi učenici dali su sve od sebe da predstave usvojena znanja i vještine koje su stekli u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik pod vodstvom svojih mentora.

Čestitamo i sretno na WorldSkills državnom natjecanju!
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *