Dvogodišnji Dorian bori se za život! Evo kako se možete uključiti u humanitarnu akciju

278

Roditelji malog Doriana, Renata (34) i Momir (29) Dvornić, već devet mjeseci svakodnevno u KBC-u Zagreb bdiju nad sinom. Dana 16. travnja 2017. Dorian je iznenada počeo povraćati krv. Lice mu je poplavjelo, tijelo također.

No komplikacije su se nastavile jer je dolaskom u Zagreb njihovo dijete dva mjeseca bilo na intenzivnoj njezi. “Ako smo to preživjeli, uvjeren sam kako ćemo preživjeti baš sve. Gledajući ga tako kako leži nepomično, bilo je užasno”, rekao je Momir. “Od tada je prebolio četiri upale pluća i pet sepsi, a najgore je što liječnici ne mogu utvrditi zašto mu se stanje toliko naglo mijenja. Najteža situacija je ipak s bubrezima, koji su prestali raditi. Zbog toga je Dorianu potrebna transplantacija, a Renata i Momir su potencijalni donori. Za otprilike tri tjedna, govore, ovisno o tome jesu li kompatibilni, znat će koji su im sljedeći koraci”, dodao je

“Na transplantaciju ćemo ići najvjerojatnije u Padovu ili Lyon, a troškove snosi HZZO. Mi smo zaista u teškoj situaciji jer smo se zbog njega morali preseliti u Zagreb, a u Belome Manastiru ostala kći s bakom i djedom. Živimo kod jednog svećenika u sobici na katu župnog ureda, a s još nekoliko ljudi dijelimo kuhinju i veš mašinu. On nam je pružio pomoć i već smo devet mjeseci kod njega. Podstanarski stan doma smo morali otkazati, a sad ne znamo kako ćemo dalje”, ističu roditelji.

Od travnja prošle godine ovaj je hrabri dječak tek 15 dana bio kod kuće.

No zbog loše financijske situacije nisu u mogućnosti sami snositi sve popratne troškove.

“Tu su putovanja, smještaj u inozemstvu tijekom operacije, hrana… Treba nam i stalni smještaj u Zagrebu. Da cijela obitelj krene ispočetka. I to što bliže Rebru jer nikad, nažalost, ne znamo što će se s njim dogoditi jer se stvari preko noći promijene” rekla je Renata za 24sata.hr

Pomozimo Dorianu

Iako operaciju plaća HZZO, za njih je nemoguće pokriti sve popratne troškove kao što su putovanja, hrana i smještaj u inozemstvu. Trenutačno žive kod jednog svećenika u Zagrebu, u sobici na katu župnog ureda, a s ostalima dijele kuhinju i perilicu rublja. Kći Lana je s djedom i bakom u Belome Manastiru i obitelj pati jer su razdvojeni. Zbog toga su otvorili račune u PBZ-u na Doriana Dvornića:

IBAN HR44 2340 0093 2321 9172 7

devizni račun: HR75 2340 0093 2321 9175 1

izvor: dnevno.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *