DVOJICA MLADIĆA SJEDILA NA TERASI U MAJICAMA NA KOJIMA PIŠE ‘HDZ lopovi. Lopine!’: Policija ih planira uhititi

260

Policija u Puli najavila privođenje dvojice mladića koji su nosili majice protiv HDZ-a

Tijekom današnjeg prosvjeda “Pravda za djevojčice” u Puli na Portarati, zbog grupnog silovanja 15-godišnjakinje kod Zadra i neadekvatnosti pravne zaštite, dvojica mladića mirno su sjedili u obližnjem kafiću s majicama “HDZ lopovi. Lopine!”. Međutim, čini se da im ova subota neće proći tako mirno, jer je policija najavila da će ih uhititi, javlja nezavisni istarski portal Regional Express.

Obojica mladića čekaju da se policija odluči kako će postupiti nakon što im je najavljeno uhićenje.

Izražavao nezadovoljstvo

“Sjedili su tu na kavi, onda su se digli i pitali kakva nam je to majica. Rekao sam da samo izražavam svoje nezadovoljstvo”, rekao je jedan od mladića za Glas istre. Kako bi pružili podršku mladićima, policajce su okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama.

“Sramota! Po Zagrebu vam šetaju crnokošuljaši, a ovdje vam smeta ova majica. Dajte i meni jednu majicu!”, rekao je jedan Puljanin.

Policajci su željeli dvojac privesti u postaju zbog kako su rekli “zbog utvrđivanja identiteta”, jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu. Potom je policijska službenica pred okupljenim građanima i novinarima kazala da neće biti potrebe za odvođenjem mladića u postaju ukoliko skinu sporne majice. U konačnici mladići majice nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja.

Istarska policija: Utvrđivali smo identitet iz sigurnosnih razloga

“Policijski službenici u subotu su oko 11.20 sati, prije početka prosvjeda na Trgu Portarata u Puli, pristupili dvojici muškaraca u cilju provjere i utvrđivanja identiteta iz sigurnosnih razloga, odnosno preveniranja eventualnih protupravnih ponašanja. Osobe su počele negodovati te je tada pozvana još jedna policijska ophodnja kako bi se izbjegli eventualni incidenti”, pojašnjava slučaj istarska policija. Dolaskom druge ophodnje, utvrđen je, kažu, identitet osoba, i to tako da je identitet jednog muškarca utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu, dok je provjera identiteta drugog muškarca provedena na temelju iskaza osobe koja je bila s njim u društvu te je time policijsko postupanje završilo.

net.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *