EKSKLUZIVNO: Anđušića pozvali u Ministarstvo i obećali izmijeniti pravilnik!

4655

Nakon što je maloljetni dubrovački branitelj Robert Anđušić prišao premijeru Plenkoviću i ministru Butkoviću i upozorio ih na probleme s kojima se nose vozači taksija, posebno odredbama pravilnika u kojima stoji kako automobili za taksi i povremeni prijevoz ne mogu biti stariji od pet godina, o čemu možete čitati OVDJE, iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture su našeg sugrađanina pozvali na razgovor.

-Odmah da kažem, nisam ja Božo Miletić pa da sam išao u Zagreb rješavati stvari za sebe. U Ministarstvu su me korektno primili i saslušali moje prijedloge. Bio je cijeli tim, pravnici, stručnjaci i ministar Oleg Butković. Naglasio sam kako je potrebno pet godina da ti isplatiš sve uloženo, a onda počneš zarađivati neke novce, te da je rok koji su postavili iznimno kratak. Složili smo se da rok za sadašnja vozila bude 2025. godina. Pandemija je trajala dvije godine, ljudi nisu ostvarivati prihode kao prijašnjih godina, kad je nije bilo, a znamo i kako su danas poskupili i polovni automobili, a na nove se nekad čeka i do godinu dana. Prema tome, taksisti su u nezavidnom položaju, kazao je Anđušić za Dubrovnik INsider.

U Ministarstvu su kazali kako im treba neko vrijeme, petnaestak dana da poslože pravno stvari i napišu nove pravilnike.

-Napomenuo sam da bi svakako trebalo napisati i pravilnik u kojem će stajati da svi automobili moraju biti čisti. Da ih opere mini wash, a ne prva kiša, sarkastično će Robi.

Anđušić se nada najboljem, kako će se ovi problemi vozača taksi vozila i onih za povremeni prijevoz uskoro zvati jučerašnjima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *