EKSKLUZIVNO: TKO JE ZATAŠKAO UBOJSTVO U DOMUS CHRISTIJU?

1162

Dom za starije i nemoćne Domus Christi još od istupa Mirjane Raguž, prve dubrovačke zviždačice, koja je istupila sa slučajem stjenica, ne prestaje silaziti s naslovnica dubrovačkih i nacionalnih medija. Nažalost, ne po dobrome, a ovo o čemu ćete danas čitati mogao bi biti jedan od najtežih utega u radu ravnateljice Mirjane Vujnović, koja vodi dom nevjerojatnih dvadeset i devet godina.

Kako je Dubrovnik INsider neslužbeno saznao, u ovom dubrovačkom domu prije tri godine dogodilo se ubojstvo! Naime, u sobi u kojoj su boravila tri štićenika, jedan je starac drugoga napao štapom i usmrtio ga. Treći starac je sve vidio, kao i djelatnici doma, koji su pronašli krvavi štap. Što je poduzela ravnateljica Vujnović, što je poduzela Dubrovačko-neretvanska županija, na čelu s Nikolom Dobroslavićem? Nećete vjerovati, ali NIŠTA.

Kako smo neslužbeno doznali, obitelji nesretnog starca javljeno je kako je preminuo prirodnom smrću. Ubojica je, prema tvrdnjama djelatnika Doma inače bio agresivan i priznavao je svoj čin, neprestano govoreći: “Ubio sam ga!”. Nitko nije reagirao. Zaposlenicima je rečeno da šute. Međutim, netko od djelatnika nije mogao spavati te je početkom 2019. anonimno kontaktirao policiju i prijavio slučaj. Tada su djelatnici došli u dom i ispitivali svih, od štićenika do djelatnika i naravno, ravnateljice. Međutim, svjedok odjednom gubi pamćenje. Policija je slučaj istražila i predala ga na DORH. 

PU Dubrovačko-neretvanska potvrdila je našu priču: 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska saznanja za navedeni događaj dobila početkom 2019. g. nakon čega je, u koordinaciji s Županijskim  državnim odvjetništvom u Dubrovniku, provedeno vrlo opsežno kriminalističko istraživanje.

O svemu utvrđenom policija je pismeno obavijestila nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku te Vas za sve daljnje informacije o ovom događaju upućujemo  na njih.

Kontaktirali smo i Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku, jer nas je zanimalo jesu li upućeni u ovaj slučaj. Dobili smo sljedeći odgovor: ljubazno Vas molimo da se obratite Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao osnivaču Doma za starije Domus Christi. Ponovno smo poslali upit, jer smo htjeli razjasniti, je li Ministarstvo znalo što se dogodilo u dubrovačkom domu i je li ih županija o tome obavijestila? Odgovor glasi: O Vašem upitu nemamo saznanja. Ljubazno Vas molimo da se obratite nadležnoj policijskoj upravi te osnivaču Doma, Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Istovremeno smo upite poslali na DORH, županu Nikoli Dobroslaviću te naravno, ravnateljici Mirjani Vujnović. Imali smo mnoga pitanja: u kojoj se fazi nalazi trenutno ovaj slučaj, zašto se ubojstvo zataškalo, što je rečeno obitelji ubijenog štićenika? Da nije bilo anonimne prijave, nikad se za ubojstvo ne bi saznalo!

Isto tako, kako naši izvori tvrde, državna odvjetnica koja je zadužena za slučaj u Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, drži slučaj u ladici jer ima tetku u Domu za starije Domus Christi i navodno je dobra s ravnateljicom Vujnović. 

Pitanje koje nam se nameće jest: hoće li župan Nikola Dobroslavić i dalje držati leđa ravnateljici Doma za starije Domus Christi zbog koje se i njegovo ime poteže u medijima?

Odgovore na naše upite, do zaključenja ovog članka, nismo dobili. Kako će se stvari razvijati, tko će odgovarati za smrt nesretnog čovjeka, ostaje nam za vidjeti. Napominjemo kako je čovjek za kojeg se tvrdi da je počinio ubojstvo još uvijek živ.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *