Eron (10) nije htio darove za rođendan. Umjesto njih pun gepek hrane donirao je azilu

622

Mali Riječanin je od svojih prijatelja poželio da umjesto poklona kupe pseću hranu kako bi ju on mogao donirati napuštenim psima koji su zbrinuti u azilu.

Jako sam sretan što smo pomogli nahraniti sve te pse i druge godine ću za svoj rođendan učiniti isto. Rekao nam je to Eron (10) iz Rijeke koji za svoj rođendan, koji je proslavio krajem svibnja, nije poželio igračke, računalo, novi mobitel ili bicikl.

Mali Riječanin je od svojih prijatelja poželio da kupe pseću hranu kako bi ju on mogao donirati napuštenim psima koji su zbrinuti u azilu. I prijatelji su ga poslušali i kupili pseće brikete i konzerve hrane, keksiće, igračkice, ampulice za nametnike…

Toliko da je sve jedva stalo u prtljažnik obiteljskog auta. Složna obitelj tako se prije nekoliko dana, s punim bunkerom psećih potrepština zapustila put Azila za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka, gdje su svojom donacijom oduševili tamošnje volontere, brižne djelatnike i psiće.

– Posjetio nas je poseban dječak, koji je svojom nesebičnom gestom pomogao naših 70-tak pasa, od kojih smo njih 30 prihvatili iz potresom pogođenog područja u Petrinji. I to nije sve, da stvar bude bolja, Eron je iz našeg azila udomio mješanku Kiru. Nju smo nakon potresa pronašli vezanu na lancu u dvorištu obiteljske kuće, koja je se u konačnici odrekla jer nisu mogli brinuti o njoj. Tada prestrašena i zbunjena kujica, sada, zahvaljujući prekrasnom Eronu, živi jedan sasvim novi, sretan život u toplom domu Eronove obitelji – rekla nam je Eli Trubić iz riječkog Azila.

Dodala je kako se Kira, čim je ugledala Erona, okrenula na leđa i dopustila mu da je mazi i češka je po trbuhu.

– Kira je super, lijepo se uklopila u naš dom i baš se volimo – dodao je dragi Eron, inače ljubitelj životinja poput njegove majke Mateje i sestrice Tashi (6).

Njegova majka kaže kako je i Erona i Tashi od malih nogu učila suosjećanju prema potrebitima te da ovo Eronu nije prvo dobro djelo.

– Uvijek kad se radi o nekim humanitarnim akcijama ili potrebitoj pomoći za ljude u nezavidnim situacijama, potičem djecu da pomognu. Tako je bilo i kad se prikupljala pomoć u hrani i potrepštinama za ‘trećemajce’, kojima je prijetilo zatvaranje brodogradilišta i otkazi. Također, svake godine za Božić radimo poklone za djecu čije su obitelji u teškim financijskim situacijama u Sloveniji pa im nosimo kako bi ih bar malo razveselili – objašnjava mama Mateja.

 

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *