EU tužitelji uhitili voditeljicu iz HAMAG BICRO-a, namještala je milijunski natječaj za rođaka?

244

Ured europskog javnog tužitelja u srijedu je uhitio voditeljicu iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), pod sumnjom da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj za tvrtku svog rođaka, objavio je Telegram.

Navodno se radilo o poslu s promotivnim materijalima za spajanje općinama, a ona je, piše Telegram, učinila sve da prilagodi uvjete rođaku.

O svemu se oglasio i Ured europskog javnog tužitelja, koji navodi da u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje tijekom srijede.

– Navedene radnje odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt  financiran sredstvima EU – navode iz EPPO-a.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, pojasnili su.

Sve to se navodno odvijalo od kraja 2020. godine i tijekom prošle godine, a na kraju je odustala od pogodovanaja jer su Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, a onda i europsko tužiteljstvo, razotkrili planove.

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *