Evo kada bi napokon trebala biti otvorena cesta od Pelješkog mosta prema Dubrovniku

558

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom.

Od otvaranja do danas, Pelješkim mostom prošlo je nešto više od milijun i 420 tisuća vozila. I danas su na Pelješcu brojni domaći gosti kojima je most približio jug Hrvatske.

Uskrsni vikend donosi i veće gužve, već u se petak bilježi 50-ak posto više vozila. Nezaobilazna stanica većini turista je Ston.

“Bez obzira što nije turistička sezona dnevno tu bude i po 10-ak autobusa koji dođu ciljano u Ston zbog povijesti i kulture i gastronomije“, kazao je načelnik Općine Ston za Dnevnik Nove TV.

Ugostitelju Sveti Pejiću je Pelješki most podebljao prihode: “U Stonu se promet u restoranima povećao za 120 do 150 posto. Kada se otvori zaobilaznica, bit će nešto manje, ali Ston će sve više dobivati na važnosti.“

“U tijeku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, to očekujemo da bi trebalo biti gotovo tijekom idućeg tjedna. U tijeku su isto tako i testiranja sigurnosnih sustava u tunelima. Nakon toga ćemo krenuti u proceduru za izdavanje uporabne dozvole“, rekao je za Novu TV Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.

Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a jug Hrvatske trebao bi spremno dočekati turističku sezonu.

Poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *