(FOTO) Delegacija Agroturizma Konavle i predstavnika općine Konavle gostovala u općini Ravno

284

Nakon što su poduzetnici i predstavnici općine Ravno prošle godine bili na edukacijskom izletu u Konavlima sa željom da posjete primjere dobre prakse Konavoskih agroturizama, ovoga vikenda je delegacija Agroturizma Konavle i predstavnika općine Konavle gostovala u općini Ravno.

Domaćini predvođeni načelnikom općine Ravno gospodinom Andrijom Šimunovićem upoznali su goste s povijesnom i kulturnom baštinom svoga kraja, predstavili novu Turističku monografiju općine Ravno i pokazali zanimljive lokalitete, primjere dobre prakse ali i one potencijalne za razvitak ruralnog turizma.

Općina Ravno ima napredniju poljoprivrednu proizvodnju i uspješno provedenu komasaciju poljopriverednog zemljišta što nama u Konavlima tek predstoji ukoliko želimo daljni razvoj ruralnog prostora Konavala – istaknuo  je Ivo Vodopić, predsjednik Agroturizma Konavle.

Općinski djelatnici i poduzetnici ruralnog turizma tako su posjetili: rodnu kuću oca Ruđera Boškovića u Orahovu Dolu, najpoznatiju pećinu u Bosni i Hercegovini – Vjetrenicu i njen muzej, nedavno obnovljena željeznička zdanja u Ravnome – hotel Stanica i Zavali – gostionica Zavala koji mogu primiti veći broj izletnika, ali i vinare i voćare koji predstavljaju izuzetan potencijal u razvoju ruralnog turizma ovog kraja.

Vjerujemo da će stanovništvo općine Ravno slijediti dobar primjer razvoja sredine kroz razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, po modelu razvoja agroturizma u Konavlima, budući da to područje  ima izrazit prirodni potencijal, bogatu povijesnu i tradicijsku baštinu i podršku vodećih ljudi općine. Želja nam je i u budućnosti ostvarivati dobru suradnju kako s poduzetnicima ruralnog turizma i predstavnicima nama susjedne Općine Ravno tako i sa predstavnicima drugih regija  u cilju izmjene iskustava i stalnog poboljšanja kvalitete ponude dubrovačkog zaleđa – naglašavaju iz Agroturizma Konavle

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *