FOTO/ Dešina humanitarna manifestacija “Dan ljute naranče” ovog puta za žene u potrebi

321

DEŠA je danas na Kandeloru, 2. veljače, organizirala humanitarnu manifestaciju “Dan ljute naranče” u Gradskoj kavani. Do 16 sati prodavaju torte i razne slastice na temu ljute naranče, a koje su spravili dubrovački hoteli, restorani, slastičarne i pekare i donirali DEŠI za humanitarnu prodaju. Prihod ove manifestacije namijenjen je DEŠINOM Fondu za žene koji pomaže ženama u potrebi, bilo da su žrtve nasilja ili zbog socijalnih i zdravstvenih razloga.

-Osim torti koje su donirali hoteli, restorani, slastičarne imamo i torte naših sugrađanki koje su htjele sudjelovati u ovoj manifestaciji, kazala je predsjednica DEŠE Jany Hansal za naš portal.

DEŠA je regalala džem od ljute naranče svima koji su pravili slastice za ovu hvalevrijednu akciju:

-Na ovaj način promoviramo i dubrovačku ljutu naranču koja je nepravedno zapostavljena i usput pomažemo ženama u potrebi u našoj županiji. Prikupili smo nekih tridesetak torti, neke nismo još ni otvorili, a već su naši sugrađani došli i kupili tortu za svetog Vlaha.

Hansal je kazala kako se ova manifestacija uvijek održava na Kandeloru i uvijek je humanitarnog karaktera.

-Dosada smo donirali prihod ovog događanja za bolesne, za obnovu crkvi, a ove godine smo pošto imamo Savjetovalište u DEŠI za žene žrtve nasilja, odlučili smo osnovati taj fond kako bi im mogli dodatno pomoći. Želimo pomoći konkretno, a ne da žene šetaju u krug od institucije do institucije.

Dakle, do 16 sati svi u Gradsku kavanu po svoju tortu od ljute naranče koja će vam krasiti trpezu za Dan Grada i blagdan našega parca, a usput ćete učiniti i dobro djelo i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *