FOTO// MOST PRIJATELJSTVA: Lapadsko srce OŠ Lapad razveselilo učenike OŠ Petrinje

1322

Lapadsko srce OŠ Lapad jučer je razveselilo učenike 1. OŠ Petrinje u akciji Most prijateljstva između  ove dvije škole koja je započela još u siječnju nakon povratka učenika sa zimskog odmora  prikupljanjem simboličnih 10 kn po učeniku. 

Prikupljenim iznosom od 8.500 kn pomoglo se osam obitelji učenika i djelatnika koji su ostali bez  svojih domova. 

Nastavak akcije realiziran je jučer upravo u Petrinji. 

Roditelji učenika OŠ Lapad pripremili su za svakog učenika poklon za nadolazeći najveći kršćanski  blagdan Uskrs. 

U paketima se tako moglo pronaći školskog pribora, higijenskih potrepština, slatkiša, a i poneka  igračka za one najmlađe. 

Sve su to lapadske mame i tate s ljubavlju pripremili. 

Koliko su sami učenici bili sretni i radosni osvjedočila se i sama organizatorica ove akcije učiteljica  Patricija Mage Vidak. 

„Trebalo je puno volje energije i vremena za sve organizirati, ali uspjeli smo! Presretna sam jer nema  veće sreće nego vidjeti sretna dječja srca i ozarena lica.“  

Ovim putem upućujem javnu zahvalu svima koji su pomogli ostvariti ovu predivnu priču te pretočiti  jedan maleni san u stvarnost: 

Jedno veliko hvala Antoniju Tolju i Petru Franiću koji su sve poklone dovezli do Petrinje. 

Damiru Ragužu i Andriji Bratičeviću iz Udruge Tata je tata, koji su torte, pince i muffine također  dovezli u sve tri škole pogotovo s obzirom da su škole pogođene potresom uništene i razdvojene na  više lokacija. 

Uz OŠ Lapad u slanju poklona sudjelovala je i OŠ Mokošica za OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gora. Eurohercu i gospodinu Božu Koprivici. 

Hvala FB grupi Slatko od srca i predivnoj gospođi Dubravki Falkoni Matić kao i svim divnim ženama  koje su muffinima iznenadili i oduševili petrinjske učenike. 407 muffina! 

Pekarama: Rusica, Zlatno zrno, Klas, Galeta, Mare, Lapad, Glavinić i Babić. – 610 pinca. 

Gospođi Sanji Vuletić na izradi prekrasne torte za 1. OŠ Petrinja, Dom učenica Dubrovnik i restoranu  Mezzanave na njihovim tortama koje su osladile djelatnike u PŠ Hrastovica i PŠ Mato Lovrak u  Češkom Selu. 

Crkvi Sv Mihajla u kojoj se također prikupljalo slatko za Petrinju. 

Veliko hvala slastičarnici Ana, kao i svim mojim prijateljicama i poznanicama koje su prepoznale ovu  akciju i sudjelovale u izradi poklon paketa za dvadesetero učenika od 5 do 8 razreda koji još uvijek  žive u kamp kućicama: 

Mladenka, Katarina, Adriana, Biljana, Maja, Sandra, Nikolina, Darija, Dijana, Ana
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *