(FOTO) U NOVE POBJEDE: Vatrogascima donirana oprema u iznosu od 150 tisuća kuna

431

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe “Dubrovački vatrogasci”, obavila se primopredaja vatrogasne opreme vatrogasnim postrojbama s područja cijele Županije, a kojima je vatrogasna oprema najpotrebnija. Oprema je u cijelosti donacija Jadranskih luksuznih hotela d.d., kojima se Dubrovački vatrogasci najiskrenije zahvaljuju na razumijevanju za potrebe vatrogastva na području Dubrovačko-neretvanske županije.Donacija se sastoji od vatrogasne opreme i to: vatrogasnih kombinezona za šumske požare, čizama za šumske požare, vatrogasnih kaciga za šumske požare, vatrogasnih tlačnih cijevi i vatrogasnih mlaznica, a ukupna vrijednost donirane opreme je veća od 150.000,00 kuna.

-Vrijednost opreme je velika, preko 150 tisuća kuna, a namijenjena je za gašenje požara otvorenog prostora, a to znači požare koji pogađaju jug  kojih je jako puno. Od danas, 35 vatrogasaca je obučeno i spremno za gašenje požara plus smo dodatno uzeli vatrogasne cijevi jer svi znamo da  intervenciju bez cijevi i opreme ne možemo raditi. Značajna donacija, veliko hvala na donaciji i na prepoznavanju našeg truda i rada i još jednom hvala- kazao je Stjepan Simović, vatrogasni zapovjednik. 

Na novinarsko pitanje, primaju li donacije i od drugih tvrtki, Simović je odgovorio da tvrtke pomažu, ali da upravo Jadranski luksuzni hoteli d.d. uvijek izađu ususret kad su intervencije. 

-Sjetimo se velikog požara na Pelješcu. Žene iz Dubrovnika su donosile kolače, iz raznih restorana su nam hranu donosili, no ovakva donacija je ipak specifična – zaključio je Simović. 

Donacije je uslijedila upravo zbog zahvalnosti vatrogascima na poslu koji obavljaju.

-Vatrogasci obavljaju odličan posao, rade i štite svoj Grad, a svi smo dio tog Grada. Mislim da je ovo još jedan primjer kako mi iz Jadranskih luksuznih hotela pridonosimo cijeloj zajednici i Gradu, a pogotovo ovoj grupi ljudi koji obavljaju odličan posao – kazao je Camilo Soza Valencia, upravitelj Jadranskih luksuznih hotela d.d.

Donirana oprema odlazi cijeloj županiji, Putnikovići, Zaton, Korčula, Mljet, Dubrovnik itd. 

Bitno je napomenuti, da je  zapovjednik JVP Mljet, Maro Dabelić proglašen najboljim vatrogascem u Hrvatskoj.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *