FOTO // Uspješna druga večer Dubrovnik Jazz Outbreak 2019 festivala

28

Sinoć je u Lazaretima – kreativnoj četvrti Dubrovnika na drugoj večeri Dubrovnik Jazz Outbreak 2019 festivala atmosfera bila još vatrenija nego prethodnog dana.

U izvedbama internacionalnog sastava finskog gitarista Vilkke Wahla prevladavalo je eksperimentiranje zvukom, spajanje različitih stilova u amalgam koji je rezultirao zanimljivom inačicom suvremenog  jazza. Vrlo živa, na mjestima gotovo avangardna glazba izvrsno je zagrijala publiku u večeri koja je pokazala da se festival razvija upravom smjeru.

Američki trombonist portorikanskog podrijetla Luis Bonilla je izvodio vlastite skladbe – vatreno, uzbudljivo, dinamično, zapalivši publiku južnoameričkim ritmovima u 5. lađi. No, prava je euforija nastupila kad je na pozornicu pozvao jednog od umjetničkih voditelja festivala Ivana Bonačića koji se sjajno uklopio u njegov glazbeni koncept

Zadnja večer festivala donosi tri koncerta. Ivan Bonačić Quartet izvest će autorske skladbe s njegovog albuma „Kraken“. Slijedi nastup mlade nade hrvatskog jazza, Filipa Pavića, koji će sa svojim kvintetom dubrovačkoj publici predstaviti od kritičara iznimno hvaljeni autorski album „Terra Incognita“. Festival zatvara Soul on Ice Trio virtuoza jazz bubnja, Howarda Curtisa.

U sklopu festivala traje i izložba fotografija pjesnika, fotografa i sineasta Ire Cohena iz zbirke Voja Šindolića.

Festival je u sklopu postprojektnih aktivnosti projekta „Lazareti-kreativna četvrt Dubrovnika“, uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika za Grad Dubrovnik organizirala Dubrovačka baština d.o.o.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *