FOTO Uz suze i pohvale premijerno izveden ”Vidi kako Lokrum pere zube”

682

Dramski program 74. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 12. srpnja započeo je na otoku Lokrumu premijernom izvedbom predstave Vidi kako Lokrum pere zube, nastaloj prema istoimenom romanu Ivane Lovrić Jović u režiji Paola Tišljarića. Ova koprodukcija Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića ostvarena je uz pokroviteljstvo Hrvatske Elektroprivrede. 

Predstava Vidi kako Lokrum pere zube isprepliće priče četiriju žene, četiriju generacija čija je sudbina neraskidivo vezana za Dubrovnik i dubrovački kamen. Smještena na prekrasnom otoku Lokrumu, talentirana glumačka postava odvela je publiku na emocijama ispunjeno, introspektivno putovanje koje otvara teme obitelji i odrastanja, sjećanja i nostalgije, gubitaka i ljubavi. Pri tome poseban ugođaj stvorila je glazba pa su okupljeni na kraju premijere zapjevali poznate stihove talijanske balade „Volare/Nel blu dipinto di blu“ zajedno s glumcima, nagradivši glumce obilnim pljeskom i poklicima „bravo!“.

 „Za nas iz kazališta jako je važno sudjelovati na našem najstarijem i najvažnijem festivalu, a ova koprodukcija je kruna mog rada u Kazalištu Marina Držića u zadnjih šest godina. Pojačanja našeg ansambla, prekrasna Sandra Lončarić, nacionalna prvakinja, Anja Đurinović, glumica iz Gavelle i naša Pericu Martinović koju svi jako dobro znaju, učinile su da kazalište diše nekom novom energijom, u sinergiji s festivalom. Mislim da je to i zalog za budućnost te da se ovakve suradnje trebaju događati iz godine u godinu i da kao npr. i Tužna Jele, ova predstava nosi baš to nešto zanimljivo i melankolično što je u Dubrovniku vrlo posebno.“ – istaknuo je nakon premijere ravnatelj Kazališta Marina Držića i redatelj predstave Paolo Tišljarić

Snažne izvedbe ostvarila je talentirana glumačka ekipa predvođena Marijom Šegvić u ulozi Antice, Sandra Lončarić glumi njezinu majku Lunette, Mirej Stanić Antičina je none Anne, a Anja Đurinović kći Nuša, dok su Perica Martinović, Nika Lasić, Boris Matić te Bojan Beribaka članovi kora.

Autorski tim nije štedio truda u stvaranju vizualno impresivnog iskustva za publiku. Uz redatelja Paola Tišljarića, tu su dramaturginja Marijana Fumić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Ana Mikulić, oblikovatelj svjetla Marko Mijatović, autor glazbe i oblikovatelj zvuka Žarko Dragojević, oblikovatelj video projekcija Miran Brautović, asistentica scenografkinje Nikolina Kuzmić, asistentica kostimografije Petra Andrić, suradnik za glazbu i obrade gitarskih songova Bojan Beribaka i inspicijentica Anita Bubalo

Predstva je na programu još večeras 13. srpnja i sutra, 14. srpnja u 21:30. Brod za Lokrum isplovljava u 20:45 iz Porta, a povratak u Grad organiziran je odmah po završetku izvedbe. Ulaznice su dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnikfestival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *