FOTO/VIDEO Gradonačelnik Franković uručio ključeve za 21 stan u Mokošici

853

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika dubrovački gradonačelnik Mato Franković danas je uručio ugovore i ključeve stava sugrađanima koji su, nakon provedenog 2. Javnog poziva, ostvarili pravo na najam stana u vlasništvu Grada Dubrovnika, u novoizgrađenim zgradama u Mokošici.

-Drago mi je što danas svjedočimo završnom činu dodjele stanova po principu Dubrovačke stanogradnje. Grad Dubrovnik je prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je osmislio model stanogradnje, proveo ga od početka do kraja i danas dolazimo do ovog čina dodjele ključa. Vidjeli ste da je prije nekih dana započela kampanja u cijeloj Republici Hrvatskoj u kojoj bi se država zajedno s gradovima i općinama aktivno uključiti u izradu modela kako i na koji način će gradovi u budućnosti poticati demografiju, osiguravati stanove za svoje sugrađane kroz model najma. Sve to je Grad napravio prije više od dvije godine, osmislio model, kriterije, proveo više javnih savjetovanja, najtransparentniji mogući postupak dodjele stanova. Niti jedna osobu ovdje, kao i one koji su prethodno dobili stanove, nitko vas neće moći prozvati da ste dobili nešto jer nekog poznate, jer ste član stanke, već ste dobili jer to zaslužujete, a sve sukladno vašoj dokumentaciji. Sve je bilo javno, transparentno, otvoreno i na to sam ponosan.- izjavio je ovom prigodom gradonačelnik Franković.

Gradonačelnik je kazao i kako su četiri stana ostala prazna,a kako će se po jedan dodijeliti Domu zdravlja Dubrovnik, Domu maslina, Zavodu za hitnu medicinu i Općoj bolnici Dubrovnik.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *