( FOTO/VIDEO) IVAN PENAVA IZ DUBROVNIKA PORUČIO: „Na našim su listama heroji Domovinskog rata! Oni vas nikada neće izdati!“

375

U sklopu nacionalne kampanje predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava sa suradnicima posjetio je danas grad Dubrovnik. S krajnjeg juga Lijepe naše podršku je pružio nositelju liste u X. izbornoj jedinici, vukovarskom heroju Stipi Mlinariću i Dubrovčaninu, maloljetnom dragovoljcu, heroju obrane Dubrovnika Ričardu Milunu. 

„Kampanju smo započeli na istoku Hrvatske, obišli smo ju od sjevera do zapada, a sada smo s vama na krajnjem jugu. Na tom putu susretali smo se s našim „malim ljudima“, Hrvaticama i Hrvatima koji svojim trudom i radom stvaraju dodanu vrijednost za koju ne pronalaze prostora i posljedično se iseljavaju, te svoje mjesto pod suncem traže u tuđini. To moramo zaustaviti“, rekao je Penava te je poručio kako se na listama Domovinskog pokreta nalaze heroji, najbolji sinovi koje Hrvatska ima. 

„Na našim su listama heroji poput vašeg sugrađanina Ričarda Miluna, Stipe Mlinarića, Tomislava Josića, Damira Markuša, Ivice Kukavice i brojnih drugih koji su svakog trenutka u Domovinskom ratu bili spremni dati svoj život Hrvatskoj, a stavljaju vam se na raspolaganje i danas. Ljude poput njih, sa snažnom emocijom za Hrvatsku, pogađa odlazak svakog našeg mladog čovjeka, boli ih potkradanje Hrvatske, ali i stalno gaženje nacionalnog ponosa. Domovinski pokret je tu da zaštiti vitalne nacionalne interese i interese hrvatskog čovjeka s herojima koji su to znali i radili u daleko zahtjevnijim vremenima “, poručio je predsjednik Penava. 

Nositelj liste u X. izbornoj jedinici Stipo Mlinarić poručio je kako je u dvadeset dana obišao Splitsko – dalmatinsku i Dubrovačko – neretvansku županiju, gdje je u razgovoru s građanima doznao puno toga. Ono što ljudi od Domovinskog pokreta traže, sažeo je u jednu rečenicu: 

„Traže da sklonimo one koji kradu, ucjenjuju i lažu. To je poruka „malih“ ljudi, koji svojim trudom, znojem i poštenjem zarađuju za svoj kruh“, rekao je Mlinarić te pozvao Dubrovčanke i Dubrovčane da izađu na izbore 17. travnja i da preferencijalno zaokruže svog kandidata Ričarda Miluna, maloljetnog dragovoljca i heroja obrane Dubrovnika koji se sigurno neće prodati, neće krasti, lagati i ucjenjivati kao što su to do sada radili naizmjenično HDZ i SDP. 

„Izađite na izbore. Ovaj poziv posebno upućujem našim mladima jer ako Milunu nije bio problem maloljetnom uzeti pušku i braniti Dubrovnik, ako meni s 22 godine nije bilo teško braniti moj Vukovar, molim vas da ni vama ne bude teško izaći na izbore. Trebamo vas, maknite one koji vas 24 godine prave budalama“, rekao je Mlinarić. 

Dubrovčanin Ričard Milun, broj 3 na listi u X. izbornoj jedinici, zahvalio se Domovinskom pokretu što mu je pružio šansu i što je vjerovao u njega. Priključio se, kaže, jer smatra da je Domovinski pokret jedina stranka u Hrvatskoj za koju građani trenutno imaju zašto glasati. 

„Ovo je prvi put da glasamo za nekog jer smo do sada imali prilike samo glasati protiv. Napokon narod ima opciju“, rekao je Milun te dodao kako je jedan od razloga njegovog uključivanja u politiku i želja jedne političke opcije da se u Mokošici izbriše mural posvećen postrojbama koje su oslobađale Dubrovnik i Dubrovačko – neretvansku županiju i da se na tom mjestu oslika cvijeće. 

„Nisam za to da se briše naša povijest. Poštujem sve postrojbe i hrvatske branitelje koji su pomogli u oslobođenju našeg grada. Zahvalan sam svakom od njih, branitelju, dragovoljcu, maloljetnicima koji su svojom hrabrošću omogućili da mi danas imamo slobodnu Hrvatsku. Pozivam vas sve da izađete na izbore, a posebno se obraćam mladima koji su neopredijeljeni, da mi daju povjerenje jer ću „gore“ sigurno biti njihov glas“, rekao je Ričard Milun. 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *