FOTO/VIDEO “Palčići” donirali pedijatriji OB Dubrovnik uređaje vrijedne gotovo 60 000 kuna

334

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ je u akciji “Palčići za Hrvatsku” prikupio sredstva kojima su po zaprimljenim potrebama Odjela Pedijatrije OB Dubrovnik nabavljeni bilirubinometar u vrijednosti 32 445 kn i fototerapijska lampa u vrijednosti 26 475,38 kuna.

Primopredaja doniranih uređaja ukupne vrijednosti 58 920,38 kuna upriličila se danas, 24. rujna u 11 sati ispred odjela pedijatrije.

Zahvaljujemo “Palčićima” na hvalevrijednim donacijama, pomoći će nam u svakodnevnom radu s malom djecom, odnosno novorođenčadi. Pedijatrijski odjel je specifičan, radi se o našim najmanjim pacijentima. Zahvaljujem se i voditeljici odjela, dr Mariji Radonić koja je napravila sve da se ova donacija i izrealizira, kazao je ovom prilikom ravnatelj OB Dubrovnik dr Marijo Bekić.

-Oba uređaja služe za liječenje patologije novorođenačke dobi, najčešća je novorođenačka žutica. Naš prethodni aparat došao je svome kraju i nalazi nisu bili pouzdani, tako da nam je ova donacija došla u pravo vrijeme, pojasnila je dr Marija Radonić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *