FOTO/VIDEO Radovi na Opskrbnom centru u Mokošici, hidroizolacija bila najveći problem

345

Grad Dubrovnik, u suradnji s Domoupravom Dubrovnik, pristupio je obnovi Opskrbnog centra u svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika. Suvlasnici objekta Opskrbni centar osigurali su sredstva za sanaciju zajedničkih dijelova objekta u iznosu od 73.999,39 eura, dok Grad Dubrovnik iz proračuna osigurava 499.663,16 eura za uređenje površina javne namjene.

Danas je dubrovački gradonačelnik Mato Franković uz pročelnicu Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, općih i pravnih poslova Marijetom Hladilo i direktorom Domouprave Perom Milkovićem obišao radove na Opskrbnom centru u Mokošici.

-Napravili smo prvo sanaciju gornje tarace, hidroizolaciju koja je bila najveći problem. Uklonjeni su svi slojevi do zdrave ploče, napravljeni smo termoizolaciju, estrih, završnu polimercementnu izolaciju i gradnju keramike. Radili smo i sanaciju vanjskih zidova i fasadu na crkvi, na vrtiću. Promijenili smo padove taraca, zbog oborinske odvodnje. Skinuli smo preko 300 kubika materijala s gornje tarace, oko 570 m2, kazao nam je u ime izvođača radova Mario Boroje.

 

Radovi su počeli početkom ove godine, a naišlo se na puno problema.

-Dole smo uklonili kamene ploče, pa smo utvrdili da je ispod betonske podložne ploče nema armature i da je šupalj prostor te da je došlo do ulegnuća cijelog terena. Uklonili smo AB ploču i krenuli smo sa sanacijom, izvođenjem nove kanalizacije, nove odvodnje oborinskih voda. Snimali smo cijele trase, onaj dio koji je neispravan, mijenjamo. Bit će drugačiji padovi, da voda ne bi ležala i da joj stvorimo prohodnost, objasnio je Boroje za Dubrovnik INsider.

Nakon obilaska radova situaciju na terenu prokomentirao je i dubrovački gradonačelnik.

-Znamo kako je ovaj centar godinama bio u lošem stanju, na sve moguće načine. Odlučili smo se s ostalim suvlasnicima ući u investiciju obnove centra. Iznos se obnove povećao za nekih sto tisuća eura od prvotnog plana, jer smo zatekli vrlo loše stanje. Gornji dio je više-manje gotov, fasada je napravljena, javna površina je uređena i sanirana, voda je prije puštala u sve prostore, od vrtića, ambulante, knjižnice, gradskog kotara, trgovine, svi su prostori vlažili. Zahvaljujem se gradskim vijećnicima na potpori da uložimo dodatna sredstva u Opskrbni centar kako bi sanirali ono što je bitno, kazao je medijima Mato Franković.

Završetak radova se očekuje kroz neka dva mjeseca.

-U svakom momentu je cijeli centar otvoren, da je mogao izvođač zatvoriti gradilište mjesec-dva , bilo bi dosada sve gotovo. Ali, tu su prostori javne namjene, od vrtića do zubara i trebaju biti dostupni građanima, rekao je danas u Mokošici Pero Milković.

 

 

 

U fotogaleriji možete vidjeti kakva je situacija danas, na pola odrađenih radova, a kako je bilo na samom početku i na što su naišli izvođači radova.

 

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *