(FOTOGALERIJA) Na Dančama se održao deveti plivački maraton ‘Đuro Kolić’

352

Deveti Memorijalni plivački maraton ‘Đuro Kolić’ održao se jutros na kupalištu Danče. Plivala se dionica u dužini 1750 metara od Danača do kupališta ispod hotela Bellevue. U kategoriji rekreativaca plivao se jedan krug po uvali Danče te dječja utrka. 

U maratonu je sudjelovao i Željko Raguž, novoizabrani zamjenik direktora Luke Dubrovnik.

Na upit je li otplivao od Luke do Danača, kazao je kako je to dobra ideja za iduću godinu jer se radi o izazovnoj relaciji.

–  Što se tiče maratona važno je sudjelovati, ali nije grehota ni pobjediti. Evo četvrta godina uzastopna pobjeda, uvijek volim ovdje doći i čestitati pobjednicima i organizatorima koji volonterski rade ovo na najvišem mogućem nivou – kazao je Raguž.

Andrija Martić, tajnik Vaterpolske udruge Danče, istaknuo je kako je ovo druga najbolje godina što se tiče prijavljenih plivača.

– Zadovoljni smo odazivom, zasad imamo 127 prijava, s tim da su prijave za djecu još uvijek otvorene. Prošle godine je bilo 57 maratonaca što je bila rekordna godina, međutim ove godine Plivački klub Jug ima svoje natjecanje u sklopu prvenstva Hrvatske tako da je stvarnih plivača ovdje danas malo manje, objasnio je Martić dodavši kako je ovo Memroijalni maraton pokrenut u čast gospara Đura Kolića, koji je svaki dan plivao po uvali Danče.

– Njegova je ruta bila poznata, uvijek se držao dva metra od obale. Prve godine smo pokušali na taj način organizirati dionicu, plivalo se baš po njegovoj ruti, ali to je bilo skroz nepraktično tako da smo ostavili rekreativnu utrku kroz uvalu Danče, a ovu malo dužu do hotela Bellevue i nazad.

Mara Kolić Pustić, čiji je otac bio Đuro Kolić, kazala je kako vrlo rado sudjeluje na ovom maratonu i da je uvijek zadovoljna isplivanim vremenom.

Za sve sudionike maratona bilo je osigurano hrane i pića, a za najbolje medalje i nagrade.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *