FOTOGALERIJA/ NA IGRALIŠTU POD MINČETOM Posljednja ovoljetna dramska premijera „Glava lava“

1121

Na igralištu podno tvrđave Minčeta sinoć je izvedena posljednja ovoljetna dramska premijera „Glava lava“ prema istoimenom romanu Ivana Salečića, u adaptaciji Marijane Fumić i režiji Aide Bukvić te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Predstava će se na programu 72. Igara naći još 21., 22., 23. i 24. kolovoza na istoj lokaciji.

„Glava lava“ govori o Dubrovniku kao mjestu sudara bremenite povijesti i burleskne tranzicije, a riječ je o adaptaciji istoimenog romana prvijenca Ivana Salečića u kojem autor isprepliće dvije priče, progovarajući o suvremenom Dubrovniku, kao i onom iz prošlih vremena, s naglaskom na povijest obitelji Gundulić i zanimljivu povijest Grada nad kojim lebdi zloguki usud Velike trešnje. Dramaturgiju i adaptaciju potpisuje Marijana Fumić, redateljica je Aida Bukvić, za scenografiju je zadužen Ivo Knezović, a za scenski pokret Blaženka Kovač-Carić. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, oblikovatelj svjetla Martin Šatović, a iza glazbe stoji Maro Market. Festivalski dramski ansambl čine Amar BukvićIva KraljevićJadranka ĐokićDražen ŠivakBranimir Vidić – FlikaMaro MartinovićDoris Šarić-KukuljicaRomano NikolićMarin KlišmanićGloria Dubelj i Veronika Mach.

Iz prvih redova predstavu su pažljivo pratila brojna dobro poznata lica poput gradonačelnika Mata Frankovića, župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, savjetnica župana Žaklina Marević,  najpoznatiji odvjetnički par Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kao i brojni drugi.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *