FOTOGALERIJA U Kneževom dvoru održan koncert EuroKorean

524

Sinoć, 7. srpnja u 21 sat je u Kneževom dvoru održan koncert EuroKorean Soloist Ensemblea prije kojeg je uručena nagrada World Music Peace Artist i Merit Award. Ravnatelj DSO-a, Damir Milat po primitku Artist nagrade istaknuo je da se nada da je ovaj koncert početak jedne poslovne i kulturne suradnje
između naših zemalja. Pročelnica za kulturu, Julijana Brautović zahvalila na nagradi u ime gradonačelnika Mata Frankovića i najavila početak koncerta. Glazbenici su u manjim sastavima izveli djela nekoliko slavnih skladatelja, a uz to su izveli i Simfoniju br. 3 L. Sorkočevića.
Zanimljivo je bilo poslušati i koreansku narodnu glazbu uz tradicionalni instrument hae-geum koji je izvela glazbenica u tradicionalnoj koreanskoj opravi.

Ova je nagrada utemeljena prije 16 godina i dodjeljuje je Art & Culture časopis u području kulture, glazbe, slikarstva, umjetnosti i gastronomije. Ovim se koncertom obilježilo 30 godina diplomatskih odnosa RH i Južne Koreje, stoga su na koncertu prisustvovali hrvatski veleposlanik u Koreji, gospodin Damir Kušen, veleposlanik Koreje u RH, gospodin Hong Sungwook i državni tajnik, gospodin Frano Matušić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *