FRANKOVIĆ: Dobio sam pismo odvjetnika koji mi piše kako će karićari obustaviti dostavu

795
Dubrovački gradonačelnik se osvrnuo na problematiku pretovarne zone na Pločama na svom Facebook profilu. Status prenosimo u cijelosti:
Godinama se pokušava pronaći primjereno i adekvatno rješenje za uređenje pretovarne zone na Pločama. U suradnji kotara Grad, kotara Ploče iza Grada te upravnih odjela Grada Dubrovnika uz angažman arhitektonskog ureda Proto-arch dubrovačke arhitektice Đurović Ruso došli smo do rješenja uređenja kroz dvije faze.
Prva faza uređenja upravo je okončana.
Kao i uvijek do sad prvo su svi za red, ali kada se red započne uvoditi e, onda bi da ipak red prestane. Prilikom samog početka uređenja pretovarne zone odnesen je cijeli kamion razno raznih predmeta koji tamo nikad nisu ni trebali biti (frižideri, garderobni ormari, stolovi, stolice, suncobran, roštilj i slično). Svi ti predmeti zauzimali su javnu površinu i u potpunosti onemogućili bilo kakav manevarski prostor unutar pretovarne zone pa se sam pretovar vršio ispred – na autobusnoj stanici. Nakon završetka radova uspostavljen je red. Unutar pretovarne zone mogu biti elektrovučna vozila, a kamionima je omogućen ulazak u pretovarnu zonu te istovar robe bez zauzimanja autobusne stanice, pješačkog prijelaza i slično, čime je postignuta i veća sigurnost pješaka.
I stvari štimaju. Ali, problem je jer nema više ormara za presvlačenje, suncobrana, nema frižidera za sokove kao ni velikog roštilja i stola sa stolicama.
Zbog svega navedenog danas poslijepodne, dobio sam pismo odvjetnika koji mi piše kako će karićari obustaviti dostavu jer im je njihov rad onemogućen. Slobodno, nema nikakvih problema obustavite rad, a mi imamo osigurane instrumente za navedenu samovolju. Dovoljno smo svi trpjeli nerad i kaos u pretovarnoj zoni Ploče i više to trpjeti nećemo. A, ako su gospoda mislila kako će lijepo pred Dubrovačke ljetne igre napraviti kaos, mogu ga napraviti samo sebi jer ja na takvu vrstu pritisaka ne pristajem.
p.s. umjesto odlagališta za smeće, sutra ćemo gledati kako iz Međeda teče voda

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *