VIDEO// FRANKOVIĆ NA IZVANREDNOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE O LAPADSKOJ OBALI: Ovo je prvorazredni skandal!

1492

Danas je sazvana izvanredna konferencija za novinare na temu zaustavljanja radova na Lapadskoj obali. Naime Upravni sud u Splitu nakon tužbe koju je protiv Grada Dubrovnika podnijela Pašalićeva “Laguna trade”  donio je privremenu zabranu izvođenja radova na Lapadskoj obali.

-Jutros sam vjerovao da ćemo za glavnu vijest imati potvrđene avio linije, direktan let za SAD. Međutim, evo iako moram to reći na početku nismo dobili službeno rješenje Upravnog suda u Splitu, dobio sam anonimno razne materijale i Rješenja, što je prvorazredni skandal. Prije nego što ga je zaprimila bilo koja stranka u postupku, a to je Laguna trade s jedne strane, Ministarstvo graditeljstva s druge, zainteresirana strana: Grad Dubrovnik. Nakon što sam dobio navedeni dokument, uputio sam jedan službeni dopis predsjedniku Upravnom sudu u Splitu, g. Silviu Čoviću koji je ujedno i sudac u ovom predmetu, kazao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Mato Franković.

Kako je moguće da niti Grad niti Ministarstvo nisu znali da se ovaj postupak pred Upravnim sudom u Splitu uopće vodi? Iščitivanjem radne verzije, nije nam jasno kako je sud mogao donijeti ovakvu odluku na temelju nekoliko fotografija? Žurno, bez rasprave i bez znanja Ministarstva? Niti je itko pitao Ministarstvo ni Grad da se očitujemo o bilo kojoj stavci. Još jednom napominjem, da Grad izvodi radove temeljem pravomoćne građevinske dozvole, legitimno i legalno, a Laguna trade, što je i vidljivo nije stranka u postupku! Naglašavam kako se radi o projektu visokog javnog interesa, za opće dobro, financiranog sredstvima EU. Molim g. Čovića da zaustavi ovakve pravne radnje jer ruše dignitet suda i povjerenje građana u nepristranost sudbene vlasti.

Ukoliko ovo Rješenje postane izvršno, za Grad Dubrovnik, tražit ćemo kao oštećena strana podnijeti odštetni zahtjev prema tvrtki Laguna trade jer se ovdje radi o 70 milijuna kuna europskih i nacionalnih sredstava i šteti proračunu Grada Dubrovnika, kazao je dubrovački gradonačelnik.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *