FRANKOVIĆ O ISPISANOM DJETETU IZ VRTIĆA: Vlahušiću, ti si jedan najobičniji jadnik! Ovo je političko dno dna!

1974

Gradonačelnik Mato Franković sazvao je izvanrednu konferenciju za medije na temu “Iskorištavanje malodobne djece u predizborne svrhe”.

-Nisam se nadao današnjoj konferenciji, ali kao gradonačelnik dužan sam se osvrnuti na neke stvari koje su nedopustive u javnom i političkom životu, ne samo Grada Dubrovnika nego i Republike Hrvatske. Naime, uistinu sam ostao zatečen kada sam vidio na Facebooku da je dijete ispisano iz Dječjeg vrtića zbog duga od 484 kune. U posljednjih godinu dana sam stalno u kontaktu s ravnateljicom Bojom Mustać  obzirom kako su me roditelji kontaktirali i govorili da se nalaze u teškoj financijskoj situaciji i nisu u stanju plaćati vrtić. Više sam puta istaknuo kako nijedno dijete ne smije biti ispisan iz vrtića bez obzira na dug koji roditelj ima prema vrtiću, jer su nam djeca iznimno važna. Upravo iz tog razloga, budući da ravnateljica zna moj stav, ostao sam iznenađen da je neko dijete ispisano iz vrtića. Naravno, reagirao sam odmah, međutim nisam imao sve podatke o kome se radi i tražio pisano očitovanje ravnateljice Mustać.

Osvrnuo se Franković i na današnji status HNS-ovca Miha Obradovića na Facebooku u kojem je stajalo kako će na prvoj sjednici GV tražiti da ravnateljica podnese ostavku ako uopće do tada ostane na dužnosti.

-Potom je krenula silna reakcija. Ravnateljica Mustać mi je objasnila što se dogodilo, ostao sam u najmanju ruku osupnut. Politička podmetanja su nešto što smo doživjeli više puta, ali tolika želja i očaj za vlasti i neprezanje ni od čega, pa ni umetanje djece u predizborne aktivnosti, to nisam mogao vjerovati. Govorit ću o imenima i prezimenima, jer se radi o političkim akterima. Gospođa koja je u redovnoj proceduri vrtića dobila dopis o iznosu duga koji ima podmiriti, na uobičajenoj špranci Ljerka Tikvica, nije nijednom javila Dječjim vrtićima Dubrovnik. Međutim, 12. travnja ta gospođa piše: Obzirom na Vašu obavijest o ispisu mog sina radi nepodmirenog dugovanja ovim putem Vas molim potvrdu ispisa s datum koji ste naveli. Njezin sin nije bio ispisan, ali traži potvrdu ispisa. 16. travnja DV Dubrovnik na njezin zahtjev dostavljaju navedenu ispisnicu. Ne bi to bilo čudno kada ta gospođa Tikvica ne bi bila kandidat na listi HNS-a, na 14. mjestu. Danas Facebook mreže “gore” zbog “bešćutnog” Mata Frankovića koji je ispisao dijete iz vrtića. Ovo je političko dno dna, Andro Vlahušiću! Ti si jedan najobičniji jadnik koji se ne zna boriti u političkom ringu nego koristiš djecu, obitelj za političku borbu. Rekli bi stari ljudi: Tugo i nevoljo!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *