FRANKOVIĆ: Polako, ali sigurno plovimo u održivi turizam

528
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković pohvalio se na svom Facebook profilu odličnim turističkim rezultatima. Njegov status prenosimo u cijelosti:
Prvih osam mjeseci bilježimo odlične turističke rezultate. U kolovozu je ostvareno 93% noćenja usporedno s 2019. godinom, a pred nama su najave za izvrstan rujan i listopad. Ohrabrujuća je potvrda dolazaka charter letova iz Seoula što znači da je otpočeo oporavak i istočnog tržišta koje se od vremena početka korone do danas nije vratilo.
Bilježimo dobre najave i za zimske mjesece te sam uvjeren kako ćemo u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik uspjeti s povezivanjem Dubrovnika i međunarodnih destinacija i tijekom zime.
Cruise turizam se također odlično oporavlja, a Dubrovnik je opet Grad s najviše uplovljavanja cruise brodova u Hrvatskoj, ali ovaj put po jasnom rasporedu – ne više od dva cruisera dnevno i s duljim boravkom nego što je to bilo u pred pandemijskim vremenima.
Polako, ali sigurno plovimo u održivi turizam. Puno posla je još pred nama, posebno u povijesnoj jezgri kako bi sve stavili na svoje mjesto, ali korak po korak doći ćemo do cilja.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *