Franković pri obilasku punkta organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika: Možemo biti optimistični glede turističke sezone!

731

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić danas su obišli  punkt organiziranog cijepljenja protiv COVID-19 u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, gdje se cijepi 1400 turističkih djelatnika.

-Nastavljamo s cijepljenjem turističkih djelatnika, to je jaka poruka prema emitivnim tržištima čiji će dolazak u Dubrovnik biti siguran, kazao je Mato Franković te se osvrnuo na potvrđene avionske letove američkih kompanija prema Dubrovniku.

-Veseli činjenica da je Delta Airlines potvrdila svoj let prema Dubrovniku, dakle NewYork-Dubrovnik od srpnja do listopada, a već prije imamo potvrđen United. Dakle, ukupno imamo 40 000 realiziranih sjedala samo od ove dvije kompanije. To predstavlja jedan veliki broj. Posljednji put kada je Dubrovnik na ovaj način bio povezan sa SAD-om, bilo je prije Domovinskog rata. Tim je uspjeh još veći. Jučer smo primili činjenicu kako leti i KLM od lipnja do listopada svakodnevno iz Amsterdama za Dubrovnik što predstavlja prvu takvu liniju koju je ova kompanija uvela od 1988. godine. Uistinu se radi o izvrsnim najavama.

Gradonačelnik je rekao kako su sinoć primili i najavu britanske vlade, odnosno objavu “semafora”

-Određene su crvene, narančaste i zelene zemlje, s tim da se svaka dva tjedna ta lista pomiče. Hrvatska je u ovom trenutku narančasta zemlja, idemo u dobrom smjeru. Epidemiološka situacija je svakim danom sve bolja i uz uvjete da se ljudi cijepe, posebno turistički djelatnici, vjerujem kako ćemo u idućih dvadesetak dana možemo kao zemlja doći u zelenu zonu. Prije ćemo doći kao županija, ali Velika Britanija ne dijeli zemlje prema regijama, nego ih gleda u globalu. Dakle, trendovi su dobri, na području Grada Dubrovnika se već odmara dio gostiju, Dubrovnik je povezan u ovom trenutku s osam međunarodnih linija. Brojka zaraženih je na području Grada i županije sve manja, tako da uistinu možemo biti optimistični što se tiče turističke sezone!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *