FRANKOVIĆ: Što bi bilo da Grad nije kupio Luku Dubrovnik i TUP?

519

”5 godina – LUKA DUBROVNIK d.d. , TUP d.d. i UTD RAGUSA d.d.

Da sam prije 5 godina u osvit izbora rekao kako će Grad u mom mandatu postati većinski vlasnik Luke, TUP-a i UTD Raguse tko bi mi vjerovao? Vjerojatno nitko.
Nakon 5 godina možemo reći kako je Grad stekao imovinu tržišne vrijednosti veće od milijardu kuna.
Što bi bilo da Grad Dubrovnik nije kupio navedena društva ??
1. Lukom Dubrovnik bi upravljao tko zna tko, a kontrolirani turizam bio bi samo želja jer vlasnika Luke interesirao bi profit koji donosi veći broj kruzera u Gradu.
2. TUP bi umjesto budućeg društvenog centra vjerojatno postao stambeno- poslovna građevina.
3. UTD Ragusa – o recepciji Grada bi odlučivao privatni interes pa bi se tamo možda nastavila ugostiteljska djelatnost, a možda bi se i prodavale primjerice japanke.
Danas, nakon što je Grad postao većinski vlasnik ovih društava događa se sljedeće:
1. Luka Dubrovnik će uskoro postati nositelj prioritetne koncesije terminala za kružna putovanja i njena vrijednost će porasti najmanje za 5 puta.
2. TUP d.d. prepoznat kao jedan od 20 najboljih europskih Bauhaus projekata i vjerujem budući centar kreativnosti, znanja i društvenih događanja ne samo Gruža već cijelog grada.
3. UTD Ragusa – bez prve kupnje ne bi bilo većinskog vlasništva ni jednog od prethodno navedena dva društva, a kroz prihod od najmova možemo u budućnosti stjecati i drugu imovinu koju ćemo oplemenjivati i ostaviti u nasljeđe nekim budućim generacijama.”, napisao je gradonačelnik Franković na svom Facebook profilu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *