Franković: Sud je odbio zahtjev tvrtke Laguna trade za zaustavljanjem radova

336

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je u 13 sati, u Velikoj vijećnici, dao izjavu za medije na temu projekta rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje).

-Zaprimili smo Rješenje po kojemu je Općinski sud u Dubrovniku odbio zahtjev tvrtke Laguna trade za određivanje privremene mjere odnosno za zaustavljanje radova na projektu rekonstrukcije Lapadske obale. Ovo je drugi put kako je ta tvrtka pokušala zaustaviti radove. Prvi put je sud u Splitu donio odluku o zabrani radova koja je bila na snazi par mjeseci čime je Grad u ovom projektu izgubio vrijeme međutim nadomjestili smo to radovima na II fazi. Takvu odluku je Visoki sud u Zagrebu proglasio nezakonitom. Već više puta od različitih sudova i ministarstava stigao je pravorijek koji kaže kako je Grad Dubrovnik bio u pravu, kazao je gradonačelnik.

Ipak, dodao je kako je siguran kako će Laguna trade d.o.o. iskoristiti sve pravne mogućnosti da onemogući ovaj projekt.

-Moramo naći zajednički stav, više sam puta istaknuo kako sam spreman na razgovore, ali na korist, a ne na uštrb stanovnika. Sva korespondencija je bila uvijek jasna i transparentna i išla u smjeru rješavanja svih nedoumica koje imamo. Projekt je potpuno zakonit, sa zakonitom građevinskom dozvolom, što je više sudova utvrdilo. Nadam se kako će sve ići na korist svih stanovnika, posebno Lapadske obale i svih gospodarstvenika koji djeluju na Lapadskoj obali.

-Mi imamo cijeli niz drugih procesa i tužbi. Očekuje nas Upravni sud u Splitu, pa Županijski sud koji će odlučivati o pravorijeku Općinskog suda u Dubrovniku. Ali, kao što sam rekao, dokazivat ćemo ispravnost svih naših postupaka i radnji u ovom projektu. Ministarstvo je ono koje ima ključ u rješavanju problema. U trenutku kada dođe do dogovora, oni su ti koji će morati izmijeniti koncesiju.

Na novinarsko pitanje je li Grad dobio odgovor od resornog ministarstva, Franković je odgovorio:

-Oni moraju koncesiju definirati na drugačiji način. Mi smo ti koji smo spremni na dogovore. Nismo zaprimili nikakav odgovor od Ministarstva, oni moraju provjeriti sve činjenice po čemu bi trebalo ukinuti koncesiju. Očekujemo odgovor u roku mjesec dana. Međutim, moram istaknuti da smo osim resornom ministarstvu uputili zahtjev i Uredu za zakonodavstvo RH, koje daje suglasnost na sve akte i točke. Smatrali smo bitnim obavijestiti i njih.

-Ne smijem ići sa svojim egom, ne mogu ga pretpostaviti potrebama naših stanovnika. Spreman sam sa svakim na svijetu se dogovoriti za korist naših stanovnika. Mi ćemo ustrajati u pronalaženju rješenja, nadam se kako će i druga strana shvatiti kako je dogovor najbolje rješenje za sve nas.

F

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *