FRANKOVIĆ: SVJESNI SMO VELIKE I TEŠKE ZADAĆE KOJU VOLONTERI ŽARKOVICE ODRAĐUJU, POMAGALI SMO I POMAGAT ĆEMO I DALJE!

330

Na 17.sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrivnika a tijekom rasprave o Prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika Vijećnik Ljubo Nikolić prigovorio je gradonačelniku njegov odnos prema Društvu za zaštitu životinja te mu predložio da razgovara s predstavnicima Društva.

“Što se tiče mog osobnog odnosa s Društvom za zaštitu životnja, ja nisam ovdje na ovoj poziciji da bi imao osjećaja prema bilo kome, ja sam partner svima i sa svima sam spreman razgovarati. Vi dobro znate u trenutku kad su zatražili i preko Vas sastanak da smo sjeli i da sam rekao jasno tada da u ime Grada Dubrovnika ,gosp. Tomislav Tabak iz tvrtke Sanitat, je direktni kontakt za ono sto im treba na dnevnoj operativnoj razini i da zovu gosp.Tabaka. Kad su ga zvali pomogao je, ako ga nitko ne zove ne može pomoć. Ne zna gosp.Tabak je li gore treba sto kućica ili dvjesto kućica. Ako treba dvjesto kupit ćemo dvjesto kućica, uopće ne bježimo od toga.
Dakle, svjesni smo velike i teške zadaće koju obavljaju volonteri. Svjesni smo toga i želimo pomoć. Međutim, meni se nekad čini, možda ja griješim, možda me osjećaj vara, nekad mi se čini da se tekstovi priređivaju na taj način da se praktički Grad pita “pet do podne” – Jeste li voljni pomoć? I mi još nismo ni odgovorili u tih sat vremena jesmo li voljni pomoć, a pitanje dođe možda vikendom, već je izašao tekst
Grad, azil, gore sve u ruševinama, sve se raspada a Grad ne želi pomoć. Pa zašto? Ako smo bili spremni pomoć prošle godine, pa spremni smo pomoć i ove godine i sve dok ne završimo izgradnju azila jer mi smo svjesni važnosti i teške zadaće tih ljudi. Ja sam išao gore i prije izbora i iza izbora sam išao i po meni sam potpuno neopravdano bio napadnut, potpuno neopravdano. Ja nisam nikome gore loše ništa napravio niti sam ikome išta loše rekao. Ono što sam voljan je pomoći i u budućnosti ali naravno nisam ja taj koji rješava taj problem. Ja sam dao odluku političku gosp.Tabaku – Vi ste kontakt osoba društvu što treba Društvo će Vas kontaktirati.
Ono što mi dajemo Društvu nisu novci već materijal, hranu im predajemo i mislim da smo se tu pokazali kao pravi partneri.

U trenutnku kada su predstavnici Društva rekli da hrana ne valja i nisu željeli koristiti tu hranu, gore su bile palete i palete hrane koju oni nisu željeli davat psima jer su tvrdili da ne valja, donijeli su nam i određene zapise i analize navedene hrane, mi smo još jednom hranu poslali na analizu, pokazalo se da valja, ali smo rekli u redu ukoliko ne valja, ukoliko uistinu šteti psima, promijenit ćemo je.
Sjeli smo s dobavljačem, uspjeli smo promijeniti hranu i ove godine kroz nabavu smo ponovno s njima iskordinirali i došli smo do zadovoljavajuće kvalitete hrane. Tako da se ne može reći da smo jedna odbojna ustanova koja mrzi bilo koga, mi želimo biti partneri! Mi uistinu želimo biti partneri, ali ne možete biti partner da stalno nekoga napadate i prozivate, Grad ništa, MATO FRANKOVIĆ mrzitelj životinja.
To su i mom prethodniku radili da je on mrzitelj. Ja nisam, ja ne znam je li gosp.Vlahušić volio ili nije životnje, ali ja volim životinje.
Ali, čujte ako ste imali problema s gosp.Vlahušićem, pa sad imate problema sa mnom, a vi ste jedni ispravni ja bi se zapitao je li to tako.” odgovorio je gradonačelnik Mato Franković

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *