FRANKOVIĆ: Ugostiteljima smo dali 50 milijuna kuna i opet im je malo! Neće dva dripca maltretirati Grad svojom samovoljom!

4044

-Ne želimo trošiti novce na neke koncerte na koje nitko neće doći. Nećemo trošiti novce građana Grada Dubrovnika na nešto što građani ne žele, kazao je dubrovački gradonačelnik na današnjoj konferenciji za medije.

-Jedan dio građana je uzeo svoje ulaznice za koncert Daleke obale, ali nisu ušli. Je li to bio protest protiv covid potvrda, ne znam, nitko se nije identificirao. ne bih želio ulaziti u to. Ako imamo organizirati koncert, a na ogradi bude stotinu ljudi, a ispred nitko, to nema smisla, dodao je Franković.

Kazao je i kako će sasvim sigurno biti organiziran doček na Stradunu, ali kako i na koji način, nije detaljizirao.

Na naše novinarsko pitanje zašto Libertas ne prevozi putnike besplatno kao prijašnjih godina za trajanje Dubrovačkog zimskog festivala, gradonačelnik je odgovorio:

-Zato što je korona naštetila Gradu Dubrovniku s više od 500 milijuna kuna, zato što zaposlenici Grada i dalje imaju snižene plaće, zato što djelatnici Libertasa i dalje imaju smanjenu plaću, zato što više od 50% djelatnika Libertasa ne radi, a istovremeno Libertas omogućava 7500 besplatnih pokaza. Zar nije bahato očekivati da ćemo imati besplatan prijevoz jer to traže zakupci kućica? Problem je što je bila kiša deset dana, pa su pojedinci odlučili bit face. Toga ovdje nema! Ovdje će biti red, rad i dsiciplina!, bio je oštar Franković te dodao:

-Onaj koji se javio za zakup, javio se po točno definiranim pravilima. Tvrtka Baština je raspisala zakup, tamo nije pisalo: bit će toliko i toliko koncerata i bit će vam besplatni autobusi. Ne može netko naknadom pameću tražiti to i to. Ovo su teška i osjetljiva vremena. Grad mora dati novac onima socijalno ugroženima, a dao je ugostiteljima u dvije godine 50 milijuna kuna! To je cijela Osnovna škola Montovjerna! I opet je malo? Dokad?

Franković je kazao kako nema informaciju da kućice prokišnjavaju i da je tvrtka Baština tu na raspolaganju svima.

-Ako postoji taj problem, riješit će se. Ali, nećemo pričati rekla-kazala. Da dođu dva dripca i maltretiraju Grad svojom samovoljom. To neću dozvoliti, ovo je Grad koji ima svoju glavu i svoj rep, Odluku o komunalnom redu, koji poštuje zakon i zakonske uvjete.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *