GAY AFERE, SEKS SKANDALI, SILOVATELJI, PROSTITUTKE: Kontroverzni popis koji muči Plenkovića

217

Kao da mu sve ostale brige nisu dostatne, premijera Andreja Plenkovića svako malo zatrese i afera pokojeg HDZ-ovca koji u javnom prostoru baš i nije odveć prisutan. Takav primjerak svakako je i Damir Škaro, bivši zastupnik HDZ-a koji je uhićen na graničnom prijelazu zbog optužbi za silovanje. Osim što je poznat kao član vladajuće stranke, Škaro zapravo nije tek obični HDZ-ovac on je prvi čovjek Autokluba Siget, a poznat je i kao istaknuti boksač.

Škaro koji ovih dana ne prestaje puniti medijske stupce nije prvi HDZ-ovac koji je došao pod povećalo javnosti zbog potencijalne afere, nedavno je javnost sličnom scenariju svjedočila na primjeru HDZ-ova Franje Lucića koji je u javni prostor doplivao zbog seks afere. Naime, uz to što se kroz javnost provukla priča o njegovoj navodnoj vezi sa gradonačelnicom Pleternice Antoniom Jozić daleko je snažnije odjeknula priča popraćena Lučićevim fotografijama s druženja s prostitutkama u Grčkoj.

Netko za sada još uvijek nepoznat seks aferu je pokušao namontirati bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću koji u beogradskom hotelu sjedi s prostitutkom u krilu šmrčući kokain. Javnost se prije nekoliko mjeseci digla na noge, ministar najavljivao obračun s bandom, a i u samom mediju u kojem su iste isplivale tvrdilo se da je riječ o montaži. U međuvremenu, premijer Andrej Plenković obračunao se tek s Tolušićem koji više nije ministar. Nešto prije ovih skandala, nacija se zgražavala nad bivšim HDZ-ovim požeškim županom Alojzem Tomaševićem kojega je vlastita supruga optužila za obiteljsko nasilje.

“Došao je kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga upitala: ‘Jel’ te to ona zove?’ Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće. Nakon što sam se pribrala, obukla sam se, sišla dolje i rekla mu da idem na policiju, na što je on opsovao i rekao: ‘Idi!’”, ispričala je Mara Tomašević predstavnicima medija.

Protiv njega početkom lanjskog listopada kaznenu prijavu podnijela je i policija, ali sve se svelo na onu tresla se brda, rodio se miš jer Tomašević i danas ravna svojom županijom. Svakako je znakovito, kako je njegova supruga Mara u jeku medijske hajke priznala kako je s obiteljskim nasiljem upoznala i sami vrh HDZ-a, ali do izlaska ove priče u medije na njene probleme nitko nije reagirao.

Štoviše, i njegovo isključenje iz stranke dugo se provlačilo kroz javni prostor, postavljalo se pitanje hoće li ga Plenković maknuti, na kraju je on sam istupio iz HDZ-a, ali se zadržao na poziciji župana. Mara Tomašević u međuvremenu je povukla sve optužbe.

Ujedno, nedavno se u HDZ vratio osuđeni silovatelj Joso Mraović, a ne treba zaboraviti niti navodni gej skandal koji je potresao ovu stranku. slike jednog konzervativnog zastupnika koje je slao nepoznatom muškarcu kružile su javnim prostorom, ali i tada se obrana diskretno temeljila na tome da se radi o montažama.

Dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *