“Gdje ćemo s 200 novih obitelji koje dosele u grad? Nakon sedam godina doć će s troje djece i javiti se na natječaj Grada…”

1167

Na sjednici GV Grada Dubrovnika nastavlja se rasprava o UPU Babin kuk. Nakon Marka Potrebice za riječ se javio Andro Vlahušić.

-Kad se gradio Babin kuk radnici su dobili stanove ili od Babinog kuka ili u Mokošici ili u Gružu ili u Mercedesima u Lapadu, gdje danas radnici Babinog kuka stoje i što imaju? Dobiju smještaj ili plaćeno podstanarstvo, nakon sedam godina su to sezonci koji se jave na natječaj Grada i mi smo im dužni osigurati stan. Dođu s troje djece, nemamo ništa protiv..ali da li ijedno takvo poduzeće sudjeluje u zbrinjavanju tih ljudi? Ne sudjeluje. Znači, ova dva hotela će imati tristo ljudi. Ako je to sto Dubrovčana, dvjesto je novih obitelji koje su podstanari u Konavlima, Župi ili negdje drugo i ne plaćaju prirez Gradu Dubrovniku. Stan u Dubrovniku košta 200 000 eura. Koga treba osigurati? Pada li ikome na pamet kako bi poduzeće, bilo javno ili privatno trebalo subvencionirati ratu kredita za ljude iz grada koji su podstanari?

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *