Glavni urednik i fotograf njemačkog časopisa The Frankfurter u Dubrovniku

940

U organizaciji Hotela Rixos Premium Dubrovnik te uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika, od 13. do 17. lipnja, u Dubrovniku borave glavni urednik i fotograf prestižnog njemačkog časopisa The Frankfurter koji pripremaju reportažu o Hotelu Rixos Premium Dubrovnik i destinaciji Dubrovnik na desetak stranica. Tijekom svog višednevnog boravka u Dubrovniku urednik i fotograf obišli su najvažnije kulturno – povijesne znamenitosti Dubrovnika, otok Lokrum, Srđ te su uživali i na izletu po Elafitima. 

U Dubrovniku se s glavnim urednikom The Frankfurtera, Robinom Zablerom susrela direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić te mu zaželjela dobrodošlicu. Ana Hrnić i Robin Zabler razgovarali su o važnosti njemačkog tržišta za Dubrovnik te također i o podizanju svijesti njemačkim čitateljima o Dubrovniku, kao jednoj od sigurnijih destinacija na Mediteranu. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano jedna od najpopularnijih destinacija za Nijemce i etablirani turistički brand na njemačkom tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine te prirodnih ljepota, a dodatno bogatstvo eno-gastro ponude je dobitna kombinacija za sve njemačke posjetitelje. 

Njemačko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika, čiji se turisti tradicionalno nalaze na trećem mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine do 14. lipnja njemački turisti su ostvarili 2803 dolaska i 8866 noćenja te su također na trećem mjestu top ljestvice po brojnosti, nakon domaćih i američkih gostiju. 

Dubrovnik je trenutno povezan s Njemačkom direktnim letovima iz Frankfurta i Münchena zrakoplovnim prijevoznicima Croatia Airlines i Lufthansa, a u srpnju započinju letovi Eurowingsa iz Hamburga, Düsseldorfa i Kölna. Povratkom Hrvatske na zelenu listu na njemačkom tržištu, omogućavanjem slobodnog putovanja, intenziviranjem zračnog prometa, promidžbom u njemačkim prestižnim medijima i povoljnom epidemiološkom situacijom u Dubrovniku, očekuje se porast broja turista s njemačkog tržišta. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *