Godišnji koncert Ines Tričković na Lokrumu: HOMAGE TO ERIK SATIE – JAZZ & KLASIKA

259

Već treću godinu za redom, Javna ustanova Rezervat Lokrum kao organizator ponosno predstavlja godišnji koncert Ines Tričković & Friends “Homage to Erik Satie”, koji će se održati u utorak, 07. kolovoza 2018. godine s početkom u 21:00 sat u prostoru Samostana sv. Marije na Lokrumu.

Ova dubrovačka, a svjetski priznata jazz pjevačica ovu godinu za svoju publiku priprema posebnu poslasticu. Zajedno s priznatim hrvatskim glazbenicima Goranom Končarom (violina), Zvjezdanom Ružićem (klavir) i Ljerkom Končar Gamulin (violončelo) spaja jazz i klasičnu glazbu u ovom posebnom projektu pod nazivom “Homage to Erik Satie”. Osim u svojoj standardnoj ulozi jazz pjevačice, Ines je za ovu prigodu napisala sve tekstove na glazbu Erika Satija te će ovaj koncert na Lokrumu zapravo biti praizvedba. Projekt je prepoznala i jedna od najvećih izdavačkih kuća Croatia Records te je već dogovoreno snimanje albuma, a Dubrovčani i njihovi posjetitelji će imati priliku prvi čuti ova djela.

 

Strašno sam uzbuđena radi ovog koncerta! Kada pišeš tekstove onda i dio svoje duše i emocija prenosiš publici i na neki način si ogoljen te se nadaš kako će publika prepoznati tu emociju i reagirati. Sretna sam i neizmjerno zahvalna što opet imam priliku pjevati na predivnom Lokrumu” – poručila je Ines, te pozvala svih da dođu na koncert.     

 

Suradnja s JU Rezervat Lokrum krenula je 2016. godine, a nakon povratka Ines Tričković u rodni Dubrovnik. Te je godine pjevala u priznatom Carnegie Hall-u u New Yorku, dvorani u koju se samo i isključivo dolazi na poziv, a jedini kriterij za nastup je izvrsnost. Ines je tada na Lokrum dovela svjetski priznate glazbenike i program koji su zajedno izveli u Carnegie Hall-u.

 

Uslijedio je lanjski koncert, Cabaret “Lilibelle”, forma koju rijetko dubrovačka publika ima priliku vidjeti. 07. kolovoza 2018. datum je kada će Ines zajedno s vrsnim glazbenicima ponovno pokazati svu raskoš svog talenta na naljepšoj dubrovačkoj zelenoj oazi.          

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *