Grad Dubrovnik objavio javni poziv za 37 pomoćnika u nastavi

207

Grad Dubrovnik objavio je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u svojim osnovnim školama. Ukupno se traži 37 pomoćnika/ca, najviše u OŠ Ivana Gundulića, njih 13. U OŠ Lapad angažirat će se 9 pomoćnika, pet u OŠ Marina Držića, po četiri pomoćnika u OŠ Mokošica i OŠ Marina Getaldića i dva u OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Podsjetimo, riječ je o četverogodišnjem projektu „Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika – faza III“ prijavljenom na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“. Sveukupna vrijednost projekta koji traje do 31. srpnja 2021. godine iznosi 7.067.080,80 kuna, dok je bespovratni iznos sredstava 5.653.664,64 kuna, odnosno 80% ukupnog iznosa.

Zahvaljujući navedenom projektu osigurana je podrška za 21 pomoćnika u nastavi, dok ostatak sredstava za dodatnih 16 pomoćnika osigurava Grad Dubrovnik iz svoga proračuna čime se i u novoj akademskoj godini osigurava nad standard u programu asistenata u nastavi te u potpunosti ispunjava potreba za ovom vrstom podrške učenicima dubrovačkih osnovnih škola.

Rok za dostavu prijava je do ponedjeljka 13. kolovoza 2018.godine, a svi uvjeti  Javnog poziva mogu se provjeriti na internetskoj stranici Grada Dubrovnika te na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Razvojne agencije DURA-e te na web stranicama osnovnih škola Grada Dubrovnika. 

Program pomoćnika u nastavi već se godinama uspješno provodi u svih šest dubrovačkih osnovnih škola, a uz pomoć Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e koja sudjeluje u prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije. Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi je pružanje neposredne podrške učenicima s teškoćama u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, pomoć u učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti i pomoć u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka.

JAVNI POZIV ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA DUBROVNIKA – PARTNERIMA U PROJEKTU

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *