GRAD DUBROVNIK: Odabir prostora za vrtić izvršen je po boljim poslovnim uvjetima i važećim propisima

490

Grad Dubrovnik uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Vijećnica SDP-a u svojim posljednjim istupima propituje cijenu najma prostora za potrebe Dječjih vrtića Dubrovnik, stoga ovim putem spomenutu vijećnicu, ali i javnost želimo obavijestiti o sljedećim činjenicama:
1. Tvrtka DB Kantun ponudila je Gradu Dubrovniku zakup dva poslovna prostora jedan ukupne površine 648 m2 i drugi ukupne površine 698 m2.
2. Cijena ponude najma navedenih prostora nije bila jednaka, obzirom kako jedan prostor nema otvore za evakuaciju niti prirodno svijetlo, a drugi se nalazi u prizemlju te ima otvore (prozore i vrata) na dva pročelja, što omogućava prirodno svjetlo.
Sukladno gore navedenom, a nakon što su stručne službe Grada pregledale prostore utvrđeno je kako prostor br. 1 ne odgovara potrebama za dječje jaslice jer isti ne može dobiti službenu suglasnost za rad budući se dječje jaslice mogu organizirati isključivo u prizemnim prostorima sukladno posebnim propisima vezano za zaštitu od požara (evakuacija djece, dva izlaza na dvije strane i sl.)
Nadalje, u okviru drugog prostora koji nam je bio prihvatljiv zakupodavac je u cijenu najma uključio dodatno i 55 m2 vanjskog prostora za potrebe dječjeg igrališta kao i zakup 12 parking mjesta.
Iz navedenog jasno proizlazi kako je odabir poslovnog prostora izvršen prema boljim poslovnim uvjetima te sukladno potrebama dječjih vrtića i važećim propisima, odnosno mogućnostima prilagodbe potrebama vrtića.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *