Građani iz svih gradskih kotara i mjesnih odbora predali su svoje projektne ideje za bolji Grad

330

Nitko ne poznaje bolje potrebe svog mjesta od njegovih građana. Baš zato Grad Dubrovnik građanima daje mogućnost da sami osmisle prioritetne projekte za svoje sredine. Participativno budžetiranje u Dubrovniku postaje sve prepoznatljivije među našim građanima, pa je tako i prošli tjedan na radionicama predan velik broj projektnih prijedloga za bolji Grad.

Prošli su tjedan održane radionice u gradskim kotarevima Mokošica (3.7.) i Ploče iza Grada (4.7.) te u mjesnim odborima Mrčevo (5.7.), Kliševo (5.7.), Lopud (6.7.) i Koločep (6.7.). Tako je završio i posljednji tjedan radionica na kojima su građani predavali svoje prijedloge. Završetkom radionica, nakon što se kroz proces tehničke analize utvrdi izvedivost projektnih prijedloga, uslijedit će glasovanje. O glasovanju, koje je planirano u posljednjem tjednu kolovoza i prvom tjednu rujna putem platforme VOXPOPULI, građani će pravovremeno i detaljno biti obaviješteni.

Podsjetimo kako je u svom gradskom kotaru Mokošica na radionici participativnog budžetiranja sudjelovao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je tom prilikom istaknuo kako mu je važno da ovaj projekt zaživi dugoročno.

Do danas su građani u svojim gradskim kotarima i mjesnim odborima predali više od 200 različitih projektnih prijedloga te se na taj način direktno uključili u proces donošenja odluka o raspodjeli dijela javnih sredstava.

Osim projekata građana koji će se realizirati iz gradskog proračuna, radionice su odlična mjesta na kojima građani mogu detektirati probleme i prepreke u svojim sredinama te kroz dijalog pronaći ideje na koje je sve načine moguće unaprediti kvalitetu života u Dubrovniku.

Na svim radionicama prisutni su djelatnici DURA-e kao i predstavnici upravnih odjela Grada Dubrovnika koji pomažu građanima prilikom predaje njihovih projektnih prijedloga.

O projektu se možete informirati na našoj web stranici www.zaboljigrad.hr, a pratiti nas možete i putem društvenih mreža Facebook i Instagram gdje redovito objavljujemo sve informacije vezane uz projekt.

Pridružiti se možete i našoj Whatsapp grupi 099/527-0870 gdje ćemo rado odgovarati na Vaša pitanja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *