Gradonačelnik čestitao Dan državnosti

238

Ususret Danu državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku svim sugrađanima.

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Donoseći odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske na dan 25. lipnja 1991. godine, Hrvatski Sabor ostvario je težnju hrvatskog naroda, sanjanu stoljećima. Željeli smo neovisnu i slobodnu državu, kakvu danas imamo već 27 godina.

Slobodu smo, nažalost, čekali nešto duže i borili se za nju i pod našom zastavom ‘Libertas’, znajući oduvijek da sloboda nema cijenu. Cijenu nisu imali ni brojni životi naših branitelja, sugrađana, civila i svih onih koji su svojim životima dali najveći zalog stoljetnoj težnji. Njih se i u ovoj prigodi, sa zahvalnošću i pijetetom, posebno prisjećamo.

Zbog njih i zbog sebe, zbog naše djece, moramo dalje graditi naš Grad, našu zemlju. Učiniti ih mjestom dobrog življenja, mjestom gdje će moći slobodno živjeti i raditi, mjestom gdje će vladati red i poštovati se zakoni. Mjestom koje će naći svoju mjeru po mjeri svojih građana.

Dragi sugrađani, u svoje osobno i ime Grada Dubrovnika čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske!

Gradonačelnik
Mato Franković

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *