GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ I ŽUPAN DOBROSLAVIĆ IZRAZILI SUĆUT OBITELJI PREMINULOG PRVOG NAČELNIKA OPĆINE KONAVLE

17

Povodom smrti Luke Korde, dugogodišnjeg načelnika Općine Konavle koji je obnašao dužnost od 1993. do 2017. godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav njegovoj obitelji. Tekst brzojava prenosimo u cijelosti:

“Poštovana obitelji Korda,

S tugom smo primili vijest kako nas je napustio gospar Luka Korda. Tijekom 24 godine časno je obnašao svoju dužnost načelnika Općine i bio tu svim srcem za svoje Konavoke i Konavljane.

Svom poslu davao se potpuno i bez rezerve. Njegova dobra djela neće biti zaboravljena, a predanost i upornost koji je iskazivao za dobrobit i budućnost svog voljenog kraja može nam svima biti uzor i vodilja.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.”

S poštovanjem,

Gradonačelnik Dubrovnika

Mato Franković

 

Župan Nikola Dobroslavić također je izrazio sućut obitelji preminulog Luke Korde.

“S velikom tugom primio sam vijest o odlasku našeg prijatelja i dugogodišnjeg načelnika Općine Konavle Luke Korde. Njegov rad i postignuća ostavili su neizbrisiv trag u ratom razorenim Konavlima.
Teško je u ovim trenucima naći riječi utjehe za obitelj, no ostaje veliki doprinos kojeg je naš Luka dao za razvoj općine, županije i naše Hrvatske.
Te vrijednosti su trajne i uvijek ćemo ih pamtiti. U ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno ime izražavam iskrenu i duboku sućut obitelji.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *