Gradonačelnik Franković na predstavljanju romana prvijenca mlade Dubrovkinje Anele Barčić

352

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je sinoć u dvorani Ivana Pavla II predstavljanju knjige „Granica sudbine“, romana prvijenca mlade Dubrovkinje Anele Barčić.

Pri svom obraćanju gradonačelnik je uputio autorici čestitku na njezinom književnom prvijencu i temi koja svojom radnjom spaja Dubrovnik i Vukovar, današnje gradove prijatelje čije su uloge i sudbine u Domovinskom ratu tijesno isprepletene.

-„Priču poput ove, koja uključuje stradanje i gubitke, proživjele su mnoge hrvatske obitelji. I mi ovdje u Dubrovniku, ali posebno naši Vukovarci, koji nose jednu od najtragičnijih priča Domovinskog rata. Ovih dana posebno se prisjećamo i Grada Heroja Vukovara, ali i herojske obrane Dubrovnika, koja je upravo na sutrašnji 6. prosinca zabilježila jedan od najtežih dana. Kao i na naslovnici ove knjige, gdje se „pretapaju“ vukovarski Vodotoranj i dubrovačke zidine, krajnji istok i krajnji jug, tako se ”pretapaju” i ova dva grada, prepoznajući se u stvarnom životu, ali i na ovaj način, kroz roman ispričanu priču“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik.

Anela Barčić rođena je 1994. godine u Dubrovniku. Zaposlena je kao nastavnica povijesti u Osnovnoj školi Lapad. Ljubav prema književnosti spojila je u ljubavno- povijesnom romanu „Granica sudbine”.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *