Gradonačelnik Franković nazočio otvorenju stručnog skupa za učitelje hrvatskog jezika

284

Gradonačelnik Mato Franković nazočio je danas svečanom otvaranju stručnog skupa za učitelje hrvatskog jezika koji rade s učenicima pripadnika hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu. Svečano otvorenje upriličeno je u kongresnom centru Hotela Valamar President.

U ovoj se prilici gradonačelnik Franković obratio organizatorima stručnog skupa, učiteljima, znanstvenicima i akademicima istaknuvši neprocijenjivu bit hrvatskog jezika.

„Hrvatski jezik najsnažniji je pečat bilo kojeg naroda. Danas smo ovdje okupljeni u gradu Marina Držića, Ivana Gundulića i brojnih drugih ličnosti koji su ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj kulturi. Hrvatski se jezik kao i svaki drugi jezik nalazi pred brojnim izazovima, posebno u ovim novim modernim vremenima. Međutim, taj snažni hrvatski jezik je nešto što moramo kontinuirano nastaviti širiti među mladim generacijama i među onima u inozemstvu, bez obzira na utjecaje i prepreke“ – kazao je u gradonačelnik.

Naglasio je i posebnu ulogu svih nastavnika i njihovog predanog služenja posebice kada je riječ o učenju mladih naraštaja o osnovnom državnom identitetu, a to je jezik.

Prisutnima su se obratili ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu u Središnjem državnom ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Žaklina Marević, savjetnica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića.

Stručni skup održava se do 26. kolovoza, a usmjeren je na veće znanje i spoznaje o hrvatskom jeziku. Također, radni dio obuhvatit će teme poput jačanja kompetencija učitelja i kratkih prezentacija o povijesti, kulturi i prirodnoj baštini Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *