Gradonačelnik Franković primio delegacije općine Kreševo u BiH

258

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su predstavnike općine Kreševo u Bosni i Hercegovini.

Delegaciju općine Kreševo predvodio je načelnik ove općine u Županiji Središnjoj Bosni Renato Pejak, a u njegovoj pratnji bili su još šef službe za gospodarstvo Boris Marić, tajnik uprave Boris Bilić te fra Josip Tomas, gvardijan samostana Sv. Katarine u Kreševu.

Na sastanku s gradonačelnikom Frankovićem razgovaralo se o povijesnim odnosima i vezama Dubrovnika s gradovima i mjestima na teritoriju Bosne, ali i statusu hrvatskog naroda u suvremenoj Bosni i Hercegovini s nalaskom na prijateljske odnose i suradnju.

Općinsko središte, grad Kreševo, udaljen je od Sarajeva, tek 30 kilometara zračne linije. U prošlosti je ovaj kraj, poznat po rudarstvu i tradicionalnom kovanju, bio jedna od trgovačkih kolonija Dubrovačke Republike. Budući da spise o tome čuva i Državni arhiv u Dubrovniku, koji je delegacija Kreševa posjetila.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *