Gradonačelnik Mato Franković boravi službenom posjetu francuskom gradu prijatelju Rueil Malmaisonu

227

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković boravi u prvom službenom posjetu francuskom gradu prijatelju Rueil Malmaisonu, gdje se susreo s gradonačelnikom Patrickom Ollierom i  njegovim zamjenikom Phillippome Trotinom. Dva grada sporazum o prijateljstvu potpisali su 2011. godine.

Zajedno sa zamjenicom Jelkom Tepšić i pročelnicom za EU fondove i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž sudjelovao je danas na radnom sastanku s Philippeom Trotinom i Laurenceom Incabyjem iz Grada Rueil Malmaisona na temu Festivala turizma i strategije, koji se početkom studenog održava u Dubrovniku.

Riječ je o četvrtom izdanju ovog europskog festivala kojeg zajedno organiziraju dva grada prijatelja, a ove je godine za konferencijski dio odabrana aktualna tema ”Kružna putovanja i gradovi”. Dogovoreni su detalji vezano za ovogodišnji festival te najave za iduću godinu.

Razgovarali su i o mogućnosti uključivanja gradova Dubrovnik i Rueil Malmasion u projekt Frankofonije, u organizaciji Francuske Alianse Dubrovnik, koji bi se održao u Dubrovniku u ožujku 2019., uz koncerte, izložbe, edukativne radionice, gastro večeri i slično.

Također, prezentirana je i mogućnost uključivanja grada prijatelja u projekt Turističke Zajednice Grada Dubrovnika ”Good Food Festival” u sklopu kojeg bi mogli predstaviti svoju eno i gastro ponudu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *