Gradonačelnik na otvorenju Međunarodne konferencije o upravljanju digitalnim platformama

208

Gradonačelnik Mato Franković uputio je jutros riječi dobrodošlice sudionicima Međunarodne konferencije o upravljanju digitalnim platformama ”Izgradnja globalnog foruma mreža”. Riječ je o dvodnevnom skupu kojeg organizira Vijeće za elektroničke medije u suradnji s UNESCO-om.

U svom se obraćanju gradonačelnik osvrnuo na Godinu UNESCO-a, kojom se obilježava 45 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, 15 godina od upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva i prošlogodišnji upis arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike.

”Ovaj jubilej podsjeća nas na našu obvezu čuvara kulturnog i povijesnog blaga koje naš grad čini jedinstvenim, a istodobno prihvaćamo napredak i mogućnosti koje donose digitalne platforme i tehnologije”, kazao je gradonačelnik Franković na otvorenju konferencije, kojoj je u fokusu izgradnja globalnog foruma mreža, na što se osvrnula i ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek.

”U Hrvatskoj, kao državi članici EU-a, ulažemo jako puno kako bismo unaprijedili zakonodavni okvir, ali i različitim mjerama doprinijeli suzbijanju dezinformacija. Uspostavili smo mrežu sustava provjere činjenica, što provodi Agencija za elektroničke medije, a koja će omogućiti izgradnju široke mreže koja će se nastavit financirati nacionalnim sredstvima”, najavila je također ministrica Obuljen Koržinek te zahvalila UNESCO-u na inicijativi za globalnu borbu protiv dezinformacija u medijima i govora mržnje.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a sudjeluje i ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *