Gradonačelnik na svečanosti imenovanja novog počasnog konzula Danske

341

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić prisustvovali su danas svečanosti imenovanja novog počasnog konzula Kraljevine Danske u Dubrovniku – Tomislava Đurkovića. Egzekvaturu i pismo imenovanja uručio mu je veleposlanik Danske u RH nj. e. Ole Henrik Frijs-Madsen.

 

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi izrazio dobrodošlicu veleposlaniku i uputio čestitku novom počasnom konzulu, koji je na tom mjestu, nakon 10 godina počasne službe, zamijenio dosadašnjeg konzula Vlaha Đurkovića.

 

”Još od vremena Republike Dubrovnik je imao razvijenu diplomaciju i službu vanjskih poslova, i to vrlo uspješnu, s važnim postignućima u međunarodnim odnosima. Danas nastavljamo tu tradiciju, o čemu najbolje svjedoči i ovaj trenutak, ali i činjenica da imamo 17 počasnih konzulata u našem gradu”, kazao je gradonačelnik Franković, uz čestitke novoimenovanom počasnom konzulu.

 

Danski veleposlanik nj. e. Ole Henrik Frijs-Madsen zahvalio je dosadašnjem i izrazio nadu u jednako uspješnu suradnju s novim počasnim konzulom, koji je istaknuo da će mu dobrobit državljana Danske koji borave u našem gradu biti prioritet, uz daljnje njegovanje i širenje dobrih odnosa dvije zemlje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *