Gradonačelnik pisao ministru turizma o problemu turističkih vodiča

444

Gradonačelnik  Mato Franković uputio je dopis ministru turizma Gariju Cappelliu o predloženim izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu u dijelu koji se odnosi na turističkog vodiča i turističkog pratitelja.

Franković  navodi kako Grad Dubrovnik podržava strukovne udruge dubrovačkih vodiča, Ceh turističkih vodiča UOD i Društvo vodiča Dubrovnik, u njihovom traženju definiranja značenja pojma zaštićenog lokaliteta, bez ikakvih iznimaka u vidu trgova, javnih površina i slično, a koje u naravi predstavljaju središta prostora na kojima se odvija turističko vođenje.

Stoga  gradonačelnik Franković poziva ministra Cappellia da  zaštiti dignitet struke turističkih vodiča ističući kako je Dubrovnik UNESCO-va zaštićena cjelina, te kao i drugi UNESCO-vi lokaliteti u Hrvatskoj, zaslužuje visoku razinu interpretacije svoje povijesti, kulture i tradicije.

Također, gradonačelnik je podržao vodiče i u zahtjevu  koji se odnosi na redefiniranje programa vodičkog obrazovanja u skladu sa standardom EU i njegovo formiranje u dvogodišnji program.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *